Będą kontrole ................lalalalala - Dobry Start (300+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 21 wrz 2018, 11:53

masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 21 wrz 2018, 13:01

nie wiem z czego się cieszysz. Chyba tylko z tego, że będzie kolejne bzdurne sprawozdanie do zrobienia
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2018, 13:23

no ale chyba nie ona/on będzie je robić ? też się cieszę. jak czytam na tym forum, co się dzieje w niektórych ośrodkach to naprawdę nie rozumiem czemu wyśmiewa się różne "grażyny" i "janusze" biznesu. ja powyżej widać (w wątku) praca u nich niespecjalnie różni się od pracy w OPS.
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 21 wrz 2018, 14:16

czasami naiwność przeraża....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2018, 16:15

de Charette pisze:nie wiem z czego się cieszysz. Chyba tylko z tego, że będzie kolejne bzdurne sprawozdanie do zrobienia
widzisz Ty w pipidówku może dostajesz jakaś kasę za 300+, ja niestety nie
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 21 wrz 2018, 21:35

I sądzisz, że jak zrobisz sprawozdanie to dostaniesz kasę?
Czemu pracujesz za darmo?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2018, 15:33

Bo lubi mieć pracę w ogóle, nawet jeżeli jej część to wolontariat ;)

Niektóre OPSy, jak mój, są prowadzone przez osoby będące umysłami jeszcze w poprzednim ustroju i nie przegadasz. Moje pytanie komu, ile i dlaczego skończyło się wypowiedzeniem, tak że nie ma to jak wakacje.

Jak nie macie żadnych profitów, czujecie się oszukani, piszcie anonimowe acz szczegółowe "prośby" o wyjaśnienie sytuacji, zwłaszcza jak trafia się okazja.
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent
Od: 31 maja 2017, 10:07
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem

Napisano: 24 wrz 2018, 2:50

U mnie było tak, że nie kierownictwo nie może dać więcej pensji dla pracownika od zasiłków i FA oraz dla pracownika od 500+ niż dla socjalnych bo to niesprawiedliwe :lol: . Śmiech na sali- osoby wykonujące różne prace, finansowane z różnych stron a porównywanie co do zarobków.

W moim przypadku skończyło się złożeniem wypowiedzenia za porozumieniem stron (chciałem szybciej skończyć robotę w OPS). Mając czystej gotówki 2x tyle u prywaciarza niż na urzędniczym stanowisku i mając odpowiednie wykształcenie oraz staż to śmiech na sali. No ale kto się nie boi wyzwań ten żyje lepiej, reszta siedzi za marne grosze i boi się zbuntować. Teraz to nie potrafiłbym żyć za 2000zł do ręki minus koszt dojazdu. Kto tak potrafi żyć to szacun- biedę pewnie klepią aż miło.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 wrz 2018, 9:28

Kalkulator i Voodoo
naprawdę już nie pracujecie w OPSach??
zaczynacie mnie inspirować... od dawna to coś tłucze się po mojej głowie...
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2018, 19:31

voodoo pisze:U mnie było tak, że kierownictwo nie może dać więcej pensji dla pracownika od zasiłków i FA oraz dla pracownika od 500+ niż dla socjalnych bo to niesprawiedliwe :lol:
Dokładnie - lepiej niech wszystko weźmie sobie kierownictwo.
voodoo pisze: W moim przypadku skończyło się złożeniem wypowiedzenia za porozumieniem stron [...]. Mając czystej gotówki 2x tyle u prywaciarza niż na urzędniczym stanowisku i mając odpowiednie wykształcenie oraz staż to śmiech na sali..
Tak samo, dostałem z miejsca 2x tyle na start. U mnie było ostrzej, bo sąd pracy, grożenie dyscyplinarką itd., ale w końcu odpuściłem, bo ile można się kopać z gUpkami.

@Diana, no nie pracuję, przez to ostatnio się mało odzywam, bo nie mogę się wstrzelić w to nasze... wasze 7:00 - 15:00 ;) OPS teraz szasta kasą na lewo i prawo, by jakoś ogarnąć ten okres zasiłkowy, koszty rosną, efektywność spada, ale kogo to obchodzi - ważne, że postawili na swoim ;) Cyrk, co poradzić.

Wracając do tematu - dlatego jak nie ma wyjścia albo już się przywiązaliście do swojego krzesła, zostają zgłoszenia o wyjaśnienie sytuacji, nie ma co się kopać z betonem.
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent
Od: 31 maja 2017, 10:07
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x