Witam, mam pytanie dłuznik systematycznie płaci raty za ubiegłe okresy, dostałam zapytanie od OWD czy płaciu 50% kwoty beżąco ustalonych alimentów - czy te wpłaty które dłużnik mi wpłaca ( a jest to więcej jak 50 %) mogę uznać jako bieżąco ustalone alimenty?
nie ma podstawy prawnej do wystąpienia z takim zapytaniem do OWW, nie ma podstawy prawnej do udzielenia odpowiedzi.
udzielając odpowiedzi łamiesz ustawę o ochronie danych osobowych.
Na co się OWD powołał?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
na prowadzenie postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego - żadnego art nie wpisał, OWD chce umorzyć postępowanie wobec dłużnika na [podstawie tego ze płacił do nas, i stąd moje pytanie czy wogóle to co płaci nam dłużnik z rat to można uznać jako bieżąco ustalone alimenty?
1. jeżeli prowadzi postępowanie w tej sprawie to powinien mieć - twój błąd. Szybko popraw. Jeżeli nie prowadzi to pijesz kawę;
2. Nawet jak prowadzi to są wątpliwości czy wpłaty dłużnika z FA można zaliczyć jako splaty alimentów;
3. nie ma za to żadnych wątpliwości, że OWD nie ma podstawy prawnej do wystąpienia z takim zapytaniem do was a wy nie macie podstawy do udzielania odpowiedzi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare