biologiczne jak zaczząć
biologiczne jak zaczząć
dopiero od dzis mamy uchwałę, teraz powinnem wyslaś o wszęciu postepowania, a następnie wezwanie do stawiennictwa -jaka podstawa?- 50 kpa???? od kiedy naliczac odplatność od wejscia w zycie uchwały czy też od 1.04?? co robicie gdy nie znacie adresu, wnioskujecie o kuratora nieobecnej do sądu?Dzieki , ale jestem nowa i jeszcze sie nie orientuje a trzeba dzialac.
Re: biologiczne jak zaczząć
sytuacja: pełnoletni wychowanek z dochodem pozostający w pieczy. Rodzinie zastępczej pomniejszaliśmy świadczenie - niesłusznie,więc wyrównujemy w czerwcu od stycznia. Teraz trzeba ustalić czy odpłatność będzie dla pełnoletnich..i co im ustalamy też od stycznia czy od dnia wszczęcia postępowania?
a od kiedy ustawa obowiazuje? a pelnoletni kiedy skończył 18 lat? jeszcze przed 2012 rokiem? to od stycznia. jak rodzinie zastepczej wyrównujesz od stycznia, to i wychowankowi ustalasz od stycznia
czyli najpierw o wszczeciu zawiadomienie, potem wezwanie do stawiennictwa i pozniej decyzja dobrze rozumiem?? i decyzja od dnia wszczecia..
decyzja o odpłatności od stycznia. jak rodzinie wyrównujesz od stycznia, to i wychowankowi od stycznia odpłatnosć
rozmaiwałam z radcą prawnym i mowił że się natkną na zapis że jak się ustala coś na niekożyść strony a tu chodzi o odpłatność to nie powinno się robić do tyłu tylko z datą wystawienia decyzji, wcześniej też tak westawialiśmy i mowi ze to jego błąd
Oprócz biologiczne jak zaczząć - Stare tematy przeczytaj również:
która gmina jako właściwa do ponoszenia odpłatności za dziecko
Pilnie szukamy miejsca dla dzieci
pomoc rzeczowa wg nowej ustawy
wolne miejsce w placówce
koszty utrzymania domu rodziny zawodowej
porozumienia między powiatami
dof. do turnusu
wysokosc dof. do turnusu
z niezawodowej na zawodową rodzinę
przeciętne wynagrodzenie turnusy
JAK PRZYZNAĆ ŚWIADCZENIE PO UKOŃCZENIU ORZECZENIA, JAKĄ KWOTĘ