bład techniczny w wypłatach - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 sty 2010, 10:02

babka doniosla wyrok podwyzszajacy alimenty, zrobilam w listopadzie decyzje zmienijaca, w ktorej wyrownalam siadczenia alimentacyjne i plan wyplat w SYGNITY, okzala sie ze w planie za duzo poszlo do wypłaty o jedno swiadczenie, na decyzji jest wszystko okey. Co zrobic?
~olenka

Napisano: 12 sty 2010, 10:09

Moim zdaniem postanowienie o wszczęciu postępowania w sprawie zwrotu nienależnie pobranych świadczeń i decyzja żądająca zwrotu. Z praktyki wiem, że w sygnitach nie powinno się przygotowywać decyzji zmieniających kiedy wypłaty są w realizacji, ponieważ system nie uwzględni tych wypłat.
~J.

Napisano: 12 sty 2010, 10:24

ale to nie są nienaleznie pobrane świadczenia według mnie, skoro decyzja jest dobrze napisana. po prostu dogadac sie z babka, napisać notke i niech zwroci do kasy.
~dodatek

Napisano: 21 sty 2010, 10:27

Zostały nienależnie wypłacone świadczenia rodz. wraz z dodatkami z listy wypłat stworzonej przez program. Wysłałam mu zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego- on zobowiązał się dobrowolnie to spłacić i prosi o odcięcie mu w ratach z bieżących list. Jak napisać decyzję o dobrowolnym zwrocie???
~A.

Napisano: 26 sty 2010, 13:54

ja zrobiłabym tak samo jak dodatek
~aaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x