BŁĘDY W WALIDACJI SPRAWOZDANIA W POMOŚCIE - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 paź 2012, 13:30

Witam i proszę o pomoc,

Podczas robienia zbiorów centralnych w Pomoście wyskakuje bład w wywiadzie i opis problemu ze ,,nieokreślona miejscowosc\" ---> ten Bład poprawiłam , we wywiadzie widnieje juz miejscowosc

następny komunikat i bład:

w dokumencie Decyzja i pojawia sie komunikat ,,dla swiadczenia wymagany jest wywiad. Szprawdz czy wywiad istnieje i czy jest poprawny\" Sprawdziłam wywiad istnieje, owszem był bład . Data wywiadu była wczesniejsza niz data wniosku , poprawiłam i wyglada ze jest ok, jednak podczas walidacji wyskakują te same błędy ze brak miejscowosci a takze ze mam sprawdzic czy wywiad istnieje i czy jest poprawny.

PROSZE O POMOC!!
DZIĘKUJE
~Myia

Napisano: 09 paź 2012, 13:47

Na liście wywiadów przeprowadzonych z tą rodziną, ustaw się na tym wywiadzie, który występuje w komunikacie i z menu Dane wybierz Adres aktualny na dzień wywiadu. Jak tam uzupełnisz, będzie dobrze.
~Tomek

Napisano: 09 paź 2012, 15:59

Dziękuje za odpowiedz Tomku,

Niestety wczesniej już zakończyłam modyfikacje tego wywiadu i już nic nie moge zrobic jak widze. Gdybym nie zrobiła zakończenia tej modyfikacji mogłabym spokojnie dodać ten adres bo widze ze wówczas byłoby aktywne :(

Tomku, co zatem proponujesz w takiej sytuacji. Bo to co zrobiłam czyli zakończyłam modyfikacje wywiadu spowoduje., że w walidacji wyjdzie bład (walidacja twarda)i prawdopodobnie nie bedzie mozna wysłac sprawozdania?

Dziękuje i pozdrawiam

~Myia

Napisano: 11 paź 2012, 1:10

Myślę, że Tomek się nie obrazi jeżeli podpowiem troszeczkę co Masz zrobić, otóż wejdź w zakładkę Administracja i po lewej stronie jest menu szczegółowe, w nim to znajdź \"Pakiet narzędziowy\", w którym to jest pozycja warta Twej uwagi - \"cofnij zakończenie modyfikacji wywiadu\", następnie otworzysz okno o nazwie \"lista wywiadów\" - należy znaleźć ten \"nieszczęsny\" wywiad i kliknąć w prawym dolnym rogu w przycisk o nazwie \"cofnij zakończenie modyfikacji\" i po tym życie stanie się łatwiejsze. Pozdrawiam Adam
~skorek

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x