jak robicie w kontekście wypłat i przekroczenia terminów na wydanie informacji przyznających - zastanawiam się która opcja to tzw. mniejsze zło:
1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (zaciągnięcie zobowiązania bez posiadania faktycznie środków)
2. wydanie informacji o przyznaniu dopiero po otrzymaniu środków (nie zachowuję ustawowych 60 dni na rozpatrzenie, ale też nie przedłużam terminu do rozpatrzenia zgodnie z kpa).
Jak do tego podchodzicie?
1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (tu był bullshit bo informacja to żadne rozstrzygnięcie i niczego nie zaciąga )
Zarządcą mieszkania jest Gmina. Nie zostało przez gminę zgłoszone ogrzewanie elektryczne do CEEB a Pani ma je od 20lat. Czy jeżeli gmina wystawi zaświadczenie, że lokal jest ogrzewany elektrycznie to można przyznać podwyższony bon? Wina leży po stronie gminy nie najemcy.
Myślę, że odmowa podwyższonego. Mowa w ustawie wyraźnie o CEEB, a nie o zaświadczeniu. Kwota podstawowa, a pani się odwoła
OK. Czyli Pani musi poczekać aż zostanie jej wypłacony bon i wtedy będzie mogła złożyć korektę bonu. Wydam decyzję odmowną dotyczącą korekty i niech się dzieje co chce.
Cześć.Jak wam idzie robota ?
My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
Ilu pracowników obsługiwało?
I ogólnie ilu pracowników w dziale?
Mniej więcej jakiej wielkości gmina?