we wrześniu przyznano stypendium ze względu na kryterium dochodowe i bezrobocie. Teraz jest brak czynnika. Ojciec może się zarejestrować dopiero w czerwcu, matka pracuje, 2 dzieci. Czy cofacie prawo lub dajecie odmowy ze względu na brak czynnika?
brak czynnika nie jest powodem wydania decyzji odmownej czy cofnięcia prawa do stypendium, w takim przypadku stypendium może być w niższej wysokości, u nas tak jest
a na co się powołujecie przy zmniejszaniu kwoty stypendium? Chodzi mi o art. konkretnej ustawy? Co wpisujecie w uzasadnieniu? My nie mamy w regulaminie, że można przyznać w niższej wysokości ze względu na jakieś szczególne przypadki więc chyba nie bardzo mogę to zastosować. Jak z tego wybrnąć?
w uzasadnieniu nie piszę o zmianie kwoty stypendium, w podstawie prawnej powołuję się na konkretny zapis z regulaminu i w sentencji decyzji podaję kwotę jaka z niego wynika. Jeśli ktoś traci status bezrobotnego i przynosi decyzję z PUP, to zostaje od razu poinformowany, że stypendium będzie w niższej kwocie, do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów
my takiego przypadku w regulaminie nie przewidzieliśmy więc nie mam powodu, by postąpić tak jak mówisz ale dziękuję za chęć pomocy. Czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?