Brak dziecka w składzie rodziny. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 sty 2019, 11:28

Kochani, kobieta rzekomo samotnie wychowujące, złożyła wnioski o ZR i 500+ na dziecko w wieku szkolnym na które zasądzone ma alimenty...nie byłoby w tym nic niepokojącego gdyby nie fakt iż po wygenerowaniu jej w empatii i rozmowie z nią, wyszło że kobieta obecnie przebywa na zasiłku macierzyńskim po ustaniu zatrudnienia.
Ma drugie dziecko, ale nie chce go wpisać w sklad rodziny. Tłumaczenie "bo nie". Zaznaczam że dziecko jest na jej utrzymaniu i jest z nią, nie ma odebranych praw ani żadnych innych cudów.
Napiszcie mi prosze czy musi wpisywac to dziecko w skład rodziny? Nie chce żadnych świadczeń na to dziecko, ale czy to dziecko nie winno być w składzie rodziny. Według mnie tak, z tym ze u nas w ops są podzielone zdania i z lekka zgłupiałam.
Co z definicją rodziny?

Wezwać do uzupełnienia wniosku dotyczącego składu rodziny czy machnąć ręką ?
Jeśli chcesz – znajdziesz sposób. Jeśli nie chcesz – znajdziesz powód.
Merida Waleczna
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 12:39
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2019, 14:37

Jeśli masz taką wiedzę, że dziecko powinno być w składzie, powinnaś wezwać ją, ale nie do uzupełnienia wniosku, tylko do złożenia wyjaśnień z par. 14 rozporządzenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2019, 15:57

noteev dziękuję za reakcje ☺

Tyle osób 'rzuciło' okiem na ten post i naprawdę nikt nic...
Merida Waleczna
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2019, 16:01

Napiszcze proszę bo kobita z tych mega 'upartych' i nie wiem czy powinniśmy drążyć ten temat tego nie ujawnionego dziecka czy kolokwialnie pisząc olać go ( mowa o temacie)

...ehh
Merida Waleczna
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2019, 9:06

Definicja składu rodziny - jest dzieciak w domu, to ma się znaleźć w składzie rodziny.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x