Witam mam pytanie. Czy miał ktoś sytuację kiedy to przy utworzonym sprawozdaniu na SR za IV kwartał program (sygnity) nie uwzględnił kwoty odprowadzonych składek za II i III miesiąc kwartału. Dodam, że liczba składek się zgadza. Nie zgadza się kwota. Wersja G-1.03-2-14.0 nie mam już pomysłu co jest nie tak. Proszę o pomoc
Sygnity przelicza składkę zdrowotną na dni, czyli jeśli na ktoś miał świadczenie za niepełny miesiąc to składka w sygnity będzie niższa niż w Płatniku.
tak zgadza się. Nie doprecyzowałam tematu. Chodziło mi konkretnie o składkę na ubezpieczenie emerytalne i rentowe opłaconą na podstawie przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników (KRUS)
w takim razie sprawdź czy komus nie uchylałaś jakiegoś świadczenia w trakcie miesiąca, lub czy w programie dziedzinowym niechcący nie przyznałaś składki społecznej osobie, która jej mieć nie powinna
a może po prostu nie potwierdziłaś listy wypłat ze składkami za któryś miesiąc
Nie uchylałam, sprawdziłam czy dobrą składkę przyznałam a listy mam potwierdzone jedyne co robiłam to decyzje zmieniające na świadczeni pielęgnacyjne i nie zgada mi się poz. B.1.1.2 ale i poz. B.1.2.2. a to dotyczy szo - tu robiłam przecież nowe decyzje na nowy okres zasiłkowy a jest tak samo. Nie wiem gdzie tkwi błąd dziękuję za poświęcony czas Ania81