brak możliwości zmiany konta bankowego
brak możliwości zmiany konta bankowego
Nie mogę zmienić w Pomoście konta bankowego w dotychczas przekazywanym zasiłku stałym do DPS : 70% i 30 %. Chcę w liście DPS zmienić konto na inny Bank mam komunikat: NIE MOŻNA ZMIENIĆ NUMERU KONTA, NR KONTA ZOSTAŁ WYKORZYSTANY NA POTWIERDZONEJ LIŚCIE WYPŁAT.Dodam że potwierdzona została lista za sierpień natomiast zmiana kont jest od 1 .09.i nie były tworzone jeszcze listy opłat za DPS , ani zasiłku na wrzesień.Bardzo proszę może ktoś mógłby mi pomóc.
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: brak możliwości zmiany konta bankowego
Bo nie możesz zmienić numeru tego konta bankowego, powinnaś utworzyć nowe i zmienić zaplanowane wypłaty od września na nowe konto. Najlepiej zobaczyć do pomocy (F1) tam wszystko masz krok po kroku opisane.
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek
+P.Tomku. Bank , który obecnie chcę wybrać figuruje w wykazie Banków /4/ , bank ten obsługiwał dotychczas m.in wypłatę świadczeń pieniężnych Ośrodka. Natomiast nr nowego konta przesłał nam DPS. Własnie kiedy poprzez modyfikuj wprowadzam nowy numer konta i wybieram zmieniany właściwy Bank widniejący w wykazie banków służącym dotychczas do innych celów, ukazuje się mi ten komunikat.
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
To może napisz po kolei co robisz krok po kroku na którym oknie którym przyciskiem.Teresa3 pisze:+P.Tomku. Bank , który obecnie chcę wybrać figuruje w wykazie Banków /4/ , bank ten obsługiwał dotychczas m.in wypłatę świadczeń pieniężnych Ośrodka. Natomiast nr nowego konta przesłał nam DPS. Własnie kiedy poprzez modyfikuj wprowadzam nowy numer konta i wybieram zmieniany właściwy Bank widniejący w wykazie banków służącym dotychczas do innych celów, ukazuje się mi ten komunikat.
pozdrawiam
Tomek
Weszłam w Listę DPS modyfikuj następnie w pozycji 70 % Konta- wpisałam właściwe nowe konto i wybrałam aktualny Bank. Wówczas ukazuje się ten komunikat
: błędy: Nie można zmienić numeru konta. Nr konta został wykorzystany na potwierdzonej liscie wypłat.
: błędy: Nie można zmienić numeru konta. Nr konta został wykorzystany na potwierdzonej liscie wypłat.
P.Tomku. Pełny komunikat brzmi:" Nie można zmienić nr konta, Czy chcesz mimo tego zmienić bank przypisany do tego nr konta.? spowoduje to zmianę tego banku we wszystkich zaplanowanych wypłatach nieumieszczonych na listach wypłat i na niepotwierdzonych listach wypłat/.Nie można tego zaakceptować .
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Jest to konto instytucji : DPS 1 poz. 70 % kwoty zasiłku - opłata za pobyt w DPS, druga poz. 30 % depozyt dla zasiłkobiorcy
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Wejdź proszę na okno danych tego DPSu i na przycisk konta. I tam nie wybieraj ikony modyfikacji, tylko ikonę dodawania nowego konta. Wprowadź wszystkie informacje, zaakceptuj. Potem ustaw się na tym dotychczasowym koncie i wybierz przycisk "Zmień plany wypłat".
dołączam fragment pomocy dostępnej pod F1
pozdrawiam
dołączam fragment pomocy dostępnej pod F1
pozdrawiam
Tomek
Oprócz brak możliwości zmiany konta bankowego - Problemy techniczne z oprogramowaniem przeczytaj również:
Helios-problem techniczny
żadanie zwrotu
Do Pana Tomka- realizacji usług opiekuńczych
Brak realizacji usług opiekuńczych sp.
umorzenie post. egzekucyjnego w systemie SYGNITY
Różnica
Sygnity SR składka zdrowotna
kopiowanie dochodów
pomocy
zablokowane konto
kod zasiłku z tytułu nawałnicy
brak połączenia z Ezarem
szablony wydrukow
MPiPS a zbiory centralne
metryka w nowej wersji sygnity
Problem z instalacją nowej wersji SR. POMOCy!!!