brak pieniędzy!!!!!!!
Re: brak pieniędzy!!!!!!!
To co napisaliście bardzo mnie zbulwersowało i poruszyło. Jeżeli jest taka możliwość to chętnie przekaże ubrania po swoich dzieciach - nie zniszczone, często markowe (zwyczajnie dzieci wyrosły i nawet nie zdążyły znosić tych rzeczy). Paczkę wyślę na koszt własny - proszę tylko zainteresowanych o podanie adresu (najlepiej tu na forum). Chciałam oddac te rzeczy dla dzieci z pobliskiego Domu dziecka, ale powiedziano mi, że nie mogą przyjmować rzeczy używanych (nawet tych raz noszonych), bo nie pozwalają im przepisy i jak chce to mogę kupic nowe. No niestety nie stać mnie na taką pomoc. A skoro ktoś może z tego jeszcze skorzystać to po co mam je wyrzucać?
Nie ma takiego przepisu, że DD nie mogą przyjmować używanej odzieży. U nas nagminnie ludzie przynoszą odzież i głównie na tym mamy oszczędności. A co do braku pieniędzy to najbardziej oszczędza się na środkach chemicznych, dzieciaki dostają zwykłe mydło i 1 szampon na miesiąc dramat!!!!
a nam sanepidzik dał zakaz przyjmowania starych maskotek, wytyczne o przyjmowaniu nowych maskotek, które mamy od sanepidu zawierają \"informacje\" jakie maja zawierać wszyte do pluszaków metki 
Ubranka zostawili póki co w spokoju
z jakiego województwa Aga jesteś?

Ubranka zostawili póki co w spokoju

z jakiego województwa Aga jesteś?
Oprócz brak pieniędzy!!!!!!! - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Świetlica środowiskowa bez regulaminu
praca asystent rodziny
Budżetówka 2
Budżetówka 2
socjalne a pracownicy na kodeks i pracownicy na kartę
socjoterapia
Wigilia
Opinia prawna dot. ustalania pensum nauczycieli zatrudnionych w placówkach opiekuńczo-wychowawczych
Psycholog Pedagog w POW - na KN
Średni miesięczny koszt w placówce opiekuńczo - wychowawczej typu rodzinnego?
lekarz, pielęgniarka w W.P.O.W
W placowce wsparcia dziennego
Asystent nieprzymusowy
nagrody
godziny poza pensum pracowników z karty
Likwidowane Domy Dziecka