Napisz, my kilka dni temu też pisaliśmy (zgłosiliśmy telefonicznie i kazali szybko pisać) o zwiększenie planu, zabrakło nam kilka złoty - akurat nie składki zdrowotne, tylko dodatki energetyczne.
mi tez brakuje około 150 zł. Dzwoniłam do mojego UW nie ma szans na zwiekszenie planu. Wiec mam uzgodnione ze mam zadzwonic do nich okolo 28 grudnia i poinformowac jakiej kwoty potrzebuje i zapłacic po nowym roku do 5 stycznia 2016, jak przekazą mi dotacje na nowy rok
Podobna sytuacje mialam i rok wczesniej
1) W przypadku opłacenia składek do 05.01.2016 r. jak wykażecie to w sprawozdaniu za cały rok? w zobowiązaniach z roku ubiegłego?
2) A płatność składek w dwóch przelewach bo: składki od stałych w grudniu (jeżeli są pieniądze to należałoby je wykorzystać) a od świadczeń w styczniu?
3) Jakich księgowań należy dokonać aby pokazać że wydatek ten dotyczy roku 2015?
nie rozumiem was, żadnych przeksięgowań się nie robi, poza tym, że to co zapłacicie w 2016 roku księgujecie na 999 zamiast na 998. puszczacie te składki do 05.01.2016 roku. i macie wydatek roku 2016. a na koniec 2015 roku macie zobowiązania w sprawozdaniach.
Robie dokładnie tak jak Gumi
w tamtym roku mialam identyczna sytuacje i poszło wszystko bez prroblemu tylko tak jak pisałam wczesniej informuje UW zeby zaraz poczatkiem roku dali i dotacje
w małopolskim narzucają, żeby w grudniu były opłacane deklaracje za listopad (do 5 grudnia) a grudniowe deklaracje musimy płacić w styczniu (w sprawozd. zobowiązania niewymagalne)