Brak środków na wypłatę 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 lip 2021, 8:30

Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam:)
GOPSKazia
Praktykant
Od: 30 kwie 2021, 12:20
Zajmuję się: kadry i płace w GOPS

Napisano: 21 lip 2021, 9:13

Nam tak w grudniu ostatnio nie przesłali - czekaliśmy na pieniądze od wojewody. U nas harmonogram to PRZEWIDYWANE terminy wypłat, tzn., że mogą one ulec zmianie.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 21 lip 2021, 12:51

GOPSKazia pisze:Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
w decyzji czy informacji mam że do końca miesiąca a osobno harmonogram, że 25 nigdy nie daje do połowy miesiąca bo nie mam pewności czy prześlą kasę
ja bym czekała a ludzie będą dzwonić to niech do UW dzwonią
chyba, że gmina nalega, że pożyczy kasę
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 22 lip 2021, 9:11

jasiak pisze:
21 lip 2021, 12:51
GOPSKazia pisze:Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
w decyzji czy informacji mam że do końca miesiąca a osobno harmonogram, że 25 nigdy nie daje do połowy miesiąca bo nie mam pewności czy prześlą kasę
ja bym czekała a ludzie będą dzwonić to niech do UW dzwonią
chyba, że gmina nalega, że pożyczy kasę
Też uważam, że w harmonogramie powinna być data pod koniec miesiąca. Mam nadzieję, że uda mi się to przeforsować.
GOPSKazia
Praktykant

Napisano: 22 lip 2021, 9:13

Alalala pisze:
21 lip 2021, 9:13
Nam tak w grudniu ostatnio nie przesłali - czekaliśmy na pieniądze od wojewody. U nas harmonogram to PRZEWIDYWANE terminy wypłat, tzn., że mogą one ulec zmianie.
U nas nie rozumieją, że to jest termin przewidywany.Nawet pracownicy. Zgodnie z decyzją możemy wypłacić do końca miesiąca.
GOPSKazia
Praktykant

Napisano: 22 lip 2021, 10:00

GOPSKazia pisze:
22 lip 2021, 9:13
Alalala pisze:
21 lip 2021, 9:13
U nas nie rozumieją, że to jest termin przewidywany.Nawet pracownicy. Zgodnie z decyzją możemy wypłacić do końca miesiąca.
No my tak samo mamy w decyzji, że do końca miesiąca - właśnie dlatego żeby tak się nie spinać jak kasy nie będzie na czas
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 22 lip 2021, 10:50

My w informacji mamy, że wypłacamy po otrzymaniu środków od Wojewody. Nigdy z własnych. Trudno nie ma dotacji to wypłata pójdzie później. Dlatego płacimy na końcu miesiąca, a nie w połowie. ;)
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Od: 30 cze 2018, 14:24
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x