Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam:)
Brak środków na wypłatę 500+
-
- Praktykant
- Zajmuję się: kadry i płace w GOPS
- Kontakt:
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: Brak środków na wypłatę 500+
Nam tak w grudniu ostatnio nie przesłali - czekaliśmy na pieniądze od wojewody. U nas harmonogram to PRZEWIDYWANE terminy wypłat, tzn., że mogą one ulec zmianie.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
w decyzji czy informacji mam że do końca miesiąca a osobno harmonogram, że 25 nigdy nie daje do połowy miesiąca bo nie mam pewności czy prześlą kasęGOPSKazia pisze:Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
ja bym czekała a ludzie będą dzwonić to niech do UW dzwonią
chyba, że gmina nalega, że pożyczy kasę
-
- Praktykant
- Kontakt:
Też uważam, że w harmonogramie powinna być data pod koniec miesiąca. Mam nadzieję, że uda mi się to przeforsować.jasiak pisze: 21 lip 2021, 12:51w decyzji czy informacji mam że do końca miesiąca a osobno harmonogram, że 25 nigdy nie daje do połowy miesiąca bo nie mam pewności czy prześlą kasęGOPSKazia pisze:Witam. Podpowiedzcie proszę, GOPS według ustalonego harmonogramu wypłat powinien wypłacić 500+ w dniu 16 sierpnia. Na ten dzień Wojewoda nie przekazał środków. Wypłacacie w takim przypadku ze środków własnych, czy czekacie na dotację i wypłacacie później? Poprzedniczka praktykowała wypłatę ze środków własnych. Pisała pismo do Wójta o wyrażenie zgody na wypłatę 500+ w związku z brakiem dotacji. Ja skłaniam się bardziej ku temu żeby poczekać na dotację i wypłacić jak wpłyną środki od Wojewody. Jak to wygląda u Was?
ja bym czekała a ludzie będą dzwonić to niech do UW dzwonią
chyba, że gmina nalega, że pożyczy kasę
-
- Praktykant
- Kontakt:
U nas nie rozumieją, że to jest termin przewidywany.Nawet pracownicy. Zgodnie z decyzją możemy wypłacić do końca miesiąca.Alalala pisze: 21 lip 2021, 9:13 Nam tak w grudniu ostatnio nie przesłali - czekaliśmy na pieniądze od wojewody. U nas harmonogram to PRZEWIDYWANE terminy wypłat, tzn., że mogą one ulec zmianie.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
No my tak samo mamy w decyzji, że do końca miesiąca - właśnie dlatego żeby tak się nie spinać jak kasy nie będzie na czasGOPSKazia pisze: 22 lip 2021, 9:13U nas nie rozumieją, że to jest termin przewidywany.Nawet pracownicy. Zgodnie z decyzją możemy wypłacić do końca miesiąca.Alalala pisze: 21 lip 2021, 9:13 Nam tak w grudniu ostatnio nie przesłali - czekaliśmy na pieniądze od wojewody. U nas harmonogram to PRZEWIDYWANE terminy wypłat, tzn., że mogą one ulec zmianie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
My w informacji mamy, że wypłacamy po otrzymaniu środków od Wojewody. Nigdy z własnych. Trudno nie ma dotacji to wypłata pójdzie później. Dlatego płacimy na końcu miesiąca, a nie w połowie. 

Oprócz Brak środków na wypłatę 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Opieka naprzemienna
Były mąż za granicą, ograniczone prawa a 500+
świadczenie wychowawcze informacja 2018/2019
metryka sprawy ŚW
wyrok uprawomocniony 2 lipiec
Oboje rodziców za granicą, dzieci w Polsce
ukrainiec
Piecza - 500+
Koordynacja a kontynuacja zatrudneinia
Komunikat w CAS w sprawie CBB
koordynacja
Brakuje kasy na obsługę 500+. W ZUS bunt, w gminach żałoba, tysiące Polaków chcą wyjść na ulicę
Koordynacja SW -
Białorusinka a 500+
upoważnienie do opieki nad dzieckiem a 500+
zaświadczenie o braku prawa do 500 +