brak umowy najmu

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

brak umowy najmu

Post autor: magdalenamagda »

czy jeśli Pan nie przyniósł mi umowy najmu mieszkania mimo wysłania mu zawiadomienia to mogę wystawić mi decyzje odmowną?
czy umowa najmu nie jest obligatoryjna?
:? :shock: :roll:
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: brak umowy najmu

Post autor: Krwawa »

To zależy od zawiadomienia, jakie wysłałaś. Jeżeli wezwałaś do uzupełnienia braków ze skutkiem nierozpatrzenia wniosku w przypadku nieusunięcia owych braków, wtedy nie robisz decyzji odmownej.
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: magdalenamagda »

Krwawa pisze: 07 sty 2021, 16:50 To zależy od zawiadomienia, jakie wysłałaś. Jeżeli wezwałaś do uzupełnienia braków ze skutkiem nierozpatrzenia wniosku w przypadku nieusunięcia owych braków, wtedy nie robisz decyzji odmownej.
wysłałam: " może skutkować wydaniem decyzji niezgodnej z żądaniem strony " wobec tego mogę wydać decyzje odmowną?
:? :shock: :roll:
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Nie wiem, czy tak można, wezwanie o uzupełnienie braków jest prostsze, bo się zostawia sprawę bez rozpatrzenia, a tak to musisz wydać decyzję odmowną (z powodu braku udokumentowania tytułu prawnego??), od której się można będzie odwołać.
ODPOWIEDZ