mam taka sytuację, pani dzisiaj złożyła podanie do Wójta o przyznanie SZO, jaj jej tłumaczyłam jakie sa zasady itp, ona ma znaczny stopień i chce sama na siebie pobierać gdyż rodziny nie ma. Wytłumaczyłam jej wszystko, że sama an siebie nie moze, ale złozyła podanie i ja jej mam odpowiedziec, fakt taki że w podaniu pisze, że odwoływac się bezie sama na własną reke, nie mam pojęcia co napisac
ano własnie... bo 520 zł jej by sie przydało, tłumacze że nie można tak, że ktoś z rodziny może, ale ona rodizny najbliższej nie ma i mam podanie i taki klopsik, bo na pewno bedzie sie odwoływac
szkoda mi takich ludzi, bo oni naprawde potrzebuja pomocy lekarzy a pewnie nie ma sie kto tym zajac i tak sobie błądzą po tym swiecie w swoich przekonanaiach
tez mam takiego Pana.
Ja mu dałam wniosek, złożył go i dostał odmowę.
W odmowie
Jest niepełnosprawny, ma rentę czyli nie spełnia przesłanek jeśli chodzi o opiekuna
SKO i WSA utrzymało.
Za rok po zmianie ustawy złożył znowu. Znowu odmowa. Tym razem sko odpisało mu że jest nie do pomyślenia aby sam sobą się opiekował. Jasno i dobitnie
Na razie spokój. To taki nasz nadworny pisarz - który nie powiem wiele godzin w pracy zjadł