CAS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 lip 2014, 9:30

nie ogarniam CAS-a, nie potrafię sprawdzić sprawozdaniach gdzie są błędy mam miękkie walidacje ale nie wiem gdzie
nora

Napisano: 21 lip 2014, 9:58

wybrać w CAS "niepoprawne reguły w sprawozdaniu" i pokaże, gdzie są błędy, poprawić w swoim programie i ponownie do CAS
...

Napisano: 21 lip 2014, 10:04

biorę niepoprawne reguły i nic mi nie podświetla
nora

Napisano: 21 lip 2014, 10:20

mialam tak bo zablokowane miala wyskakujace okienka, odblokowalam i pokazywalo walidacje
manilla

Napisano: 21 lip 2014, 10:32

znalazłam. Należało wybrać opcję "przekaż sprawozdania" pojawi się komunikat czy na pewno przekazać i będzie też "kliknij aby zobaczyć błędy w sprawozdaniu"
nora

Napisano: 21 lip 2014, 12:08

po załadowaniu pliku do CAS wyskakuje mi komunikat o błędach twardych i miękkich. Twardych wyskoczyło mi 73,a chodziło o brak stopnia pokrewieństwa u członków danej rodziny. Poprawiłam błąd i ilość walidacji twardych się zmniejszyła do dwóch. Poprawiłam ponownie bład, ale nie mogę sobie poradzić z numerem Id jednej osoby, gdyż cały czas błąd właśnie tej osoby dotyczy. Posprawdzałam wszystko, poprawiłam możliwe błędy, przesłałam nawet plik zbioru centralnego do firmy RADIX, ale Pan z serwisu pomimo wszelkich starań też nie był w stanie pomóc. czy mieliście podobną sytuację? Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. Po numerze Id osoby doszłam, że chodzi o wniosek dotyczący zasiłku pielęgnacyjnego, ale Pan z firmy RADIX mówi, że to dotyczy tej samej osoby ale wniosku o świadczenie pielęgnacyjne. Przy czym Pan też nie jest pewny czy to właśnie ten błąd. Co robić ?!
mała

Napisano: 22 lip 2014, 11:35

Cud! Dziś wygenerowałam jeszcze raz zbiór centralny i nie wykazał błędu o twardej walidacji w CAS!
mała

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x