znalazłam. Należało wybrać opcję "przekaż sprawozdania" pojawi się komunikat czy na pewno przekazać i będzie też "kliknij aby zobaczyć błędy w sprawozdaniu"
po załadowaniu pliku do CAS wyskakuje mi komunikat o błędach twardych i miękkich. Twardych wyskoczyło mi 73,a chodziło o brak stopnia pokrewieństwa u członków danej rodziny. Poprawiłam błąd i ilość walidacji twardych się zmniejszyła do dwóch. Poprawiłam ponownie bład, ale nie mogę sobie poradzić z numerem Id jednej osoby, gdyż cały czas błąd właśnie tej osoby dotyczy. Posprawdzałam wszystko, poprawiłam możliwe błędy, przesłałam nawet plik zbioru centralnego do firmy RADIX, ale Pan z serwisu pomimo wszelkich starań też nie był w stanie pomóc. czy mieliście podobną sytuację? Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. Po numerze Id osoby doszłam, że chodzi o wniosek dotyczący zasiłku pielęgnacyjnego, ale Pan z firmy RADIX mówi, że to dotyczy tej samej osoby ale wniosku o świadczenie pielęgnacyjne. Przy czym Pan też nie jest pewny czy to właśnie ten błąd. Co robić ?!