Powiedzcie mi jak to jest z CBB... Wniosek na nowy okres zasiłkowy składa mi osoba, która w październiku przeprowadza się do naszej gminy. Obecnie przebywa jeszcze na terenie poprzedniego miejsca zamieszkania i załatwia tam "ostatnie" sprawy, zasiłek jest jeszcze pobierany w poprzednim miejscu zamieszkania lecz od nowego okresu będzie u nas. Sprawdzam osobę w CBB i nie figuruje, a chyba powinna. I inna sprawa związana z CBB - pojawia mi się komunikat, że dana osoba figuruje, i pojawiają mi się świadczenia pobierane w naszym ośrodku, czy to prawidłowo?
czy chodzi o 500+ czy o ŚR ?
i jaki program? U nas w Sygnity na pewno ni pokażemy bezsensownej informacji, że świadczenia są pobierane we własnym ośrodku.
obowiązek sprawdzania czy w innych jednostkach terenowych nie wystąpiły dzieci z wniosku dotyczy tylko i wyłącznie 500+, w pozostałych obszarach czyli SR ani FA nie ma takiego obowiązku i co więcej nie ma większego sensu sprawdzanie tego
po drugie oczywiście pytając o występowanie osoby w innych Jednostkach, nie powinnaś otrzymywać informacji, które są dla Ciebie zbędne, czyli że osoba wystąpiła u Ciebie, ale to już powinnaś się zwrócić do swojego Dostawcy, my tego nie pokazujemy.