CBB - 500 plus
CBB - 500 plus
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak ma poprawnie wyglądać weryfikacja osoby w CBB? Z góry dziękuję
Re: CBB - 500 plus
CBB (Centralna Baza Beneficjentów) to część systemu informatycznego o nazwie Centralny System Informatyczny Zabezpieczenia Społecznego (CSIZS), który powstał w ramach realizacji projektu „Emp@tia - Platforma komunikacyjna obszaru zabezpieczenia społecznego."
System pozwala na udostępnianie niezbędnych do realizacji zadań ustawowych danych jednostkom organizacyjnym pomocy społecznej oraz organom właściwym realizującym zadania z zakresu świadczeń rodzinnych i pomocy osobom uprawnionym do alimentów, .
Dzięki pozyskiwanym danym każdy z ww. wymienionych urzędów będzie mógł zweryfikować czy osoba zwracająca się o pomoc państwa nie korzysta już w innym miejscu Polski z takiej pomocy. System przyczyni się do przyznawania pomocy w sposób bardziej racjonalny i kierowanie jej do osób, które naprawdę jej potrzebują.
System pozwala na udostępnianie niezbędnych do realizacji zadań ustawowych danych jednostkom organizacyjnym pomocy społecznej oraz organom właściwym realizującym zadania z zakresu świadczeń rodzinnych i pomocy osobom uprawnionym do alimentów, .
Dzięki pozyskiwanym danym każdy z ww. wymienionych urzędów będzie mógł zweryfikować czy osoba zwracająca się o pomoc państwa nie korzysta już w innym miejscu Polski z takiej pomocy. System przyczyni się do przyznawania pomocy w sposób bardziej racjonalny i kierowanie jej do osób, które naprawdę jej potrzebują.
Oprócz CBB - 500 plus - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jak ktoś ma ZR to do wniosku na 500 nie trzeba żadnych dokum
Empatia-stan cywilny
Obsmarowanie w gazecie ....
Data-wniosek
Zapowiedź aktualizacji DPP003
Orzeczenie o niepełnosprawności traci ważność w trakcie okre
pomocy izyda
czy dobrze myślę?
PROSZĘ O POMOC PANIE TOMKU
Art.10
Poc, poe