go gminy z zapytaniem czy dany dom jest w ceeb bo nie mogę nigdzie znaleźć jak podobno ktoś już dał podstawę
Ale tylko na węgiel i paluwa weglopochdne jest podwyższonykamila2497 pisze: ↑17 sty 2022, 18:13Czy konieczna jest weryfikacja budynku w CEEB ? Moja Pani kierownik jest już po szkoleniu i twierdzi że nie ma takiego obowiązku ale co kto nam składa wniosek zaznacza że posiada jeden z wymienionych typów ogrzewania żeby dostać powiększony dodatek wiec jak tego nie sprawdzić ?
Będziesz miała dom. W domu 3 osobne gospodarstwa domowe. Najpierw złoży rodzina na podwyższone dofinansowanie a ty przyznasz bez weryfikacji. 2 miesiące później złożą 2 pozostałe rodziny z tego domu na podstawowe dofinansowanie. Czyli ktoś tu coś zawalił. Ponieważ nie zweryfikowałaś wcześniej musisz się bawić w NP świadczenia w rozumieniu ustawy o świadczeniach rodzinnych. Przywalasz 1 rodzinie NP a oni się odwołują. SKO uwala i mówi nie ich wina bo organ mógł sprawdzić czym faktycznie opalają dom, bo wójt burmistrz, prezydent miał taką wiedzę w systemie CEEB, ale organ tego nie sprawdził. Oczywiście to co piszę to tylko wymyślona historia.kamila2497 pisze: ↑17 sty 2022, 18:13Czy konieczna jest weryfikacja budynku w CEEB ? Moja Pani kierownik jest już po szkoleniu i twierdzi że nie ma takiego obowiązku ale co kto nam składa wniosek zaznacza że posiada jeden z wymienionych typów ogrzewania żeby dostać powiększony dodatek wiec jak tego nie sprawdzić ?