Cepik czy czekać - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 lut 2016, 11:21

:?: :!: przez epuap 28. 01 a potem juz dla pewnosci poczta tradycyjna wysłałm wniosek do cepik do warszawy z z apytaniem czy dluznik ma prawa jazdy odp nie ma ale moje oytanie dopoki jej miec nie bedce i pomimo ze decyzja sie uprawomocni mam czekac z wysłaniem wniosku do starosty ale czy z wysłaniem wniosku do prokuratury tez??? czy moge to zrobic juz??? i jak dlugo mam czekac na odp z CEPIK bo cos czuje ze poczekam :?:
gosiaczeek

Napisano: 09 lut 2016, 15:19

ja wysyłam do prokuratury wniosek (decyzja ostateczna) a do cepik zapytanie. jak mi cepik odpisze to wniosek do starosty. nie czekam z prokuraturą aż cepik odpisze bo jedno nie jest zależne od drugiego.
Grażyna ;-)

Napisano: 09 lut 2016, 15:25

wniosek do prokuratyry kierujesz a jednoczesnie wystepujesz do CEPIKU
devil

Napisano: 09 lut 2016, 17:20

a ja wysyłam decyzje i odrazu zapytanie do cepik a jak decyzj stanie sie ostateczna do wniosek do prokuratury a jak bd odpowiedz z cepik to i do starostwa
laraa

Napisano: 10 lut 2016, 9:59

Laara, robisz źle. Zapoznaj się z art. 5 ust. 3b pkt 2... Jasno i wyraźnie jest napisane,że trzeba czekać,aż decyzja stanie się ostateczna!
do laara

Napisano: 11 lut 2016, 10:37

a to nie chodzi o starostwo przeciez samo zapytanie o prawa jazdy niczym nie skutkuje?
laraa

Napisano: 11 lut 2016, 11:56

no nie wiem , a jak inni mysla, bo moze rzeczywiscie sie wyrychliłam
laraa

Napisano: 12 lut 2016, 14:28

laraa pisze:no nie wiem , a jak inni mysla, bo moze rzeczywiscie sie wyrychliłam
Ja myślę podobnie jak Ty Laraa, bo nie pisze w ustawie że jak decyzja stanie się ostateczna to organ właściwy dłużnika kieruje zapytanie do centralnej ewidencji kierowców, czy dłużnik posiada uprawnienia do kierowania pojazdami i zatrzymanie prawa jazdy do starosty tylko jak decyzja stanie się ostateczna to kierujesz wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy po uzyskaniu informacji z CEPiK. Do CEPiK wysyłamy wniosek o udostępnienie informacji i z tym nie wiążą się żadne skutki prawne.
gościówa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x