ciągłość działania jednostki - zobowiązania - POMOCY - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 lut 2023, 10:30

Sporządzam pierwszy raz zestawienie "przewidywanych wartości zobowiązań, których realizacja w roku budżetowym 2022/2024 jest niezbędna do zapewnienia ciągłości działania jednostki i z których wynikające płatności wykraczają poza rok budżetowy"

Generalnie wydaje się to dla mnie dość proste - umowy z bankiem na obsługę rachunku, abonament telefoniczny. Ale zerkam na lata poprzednie i w zestawieniach przygotowywanych wcześniej nie ma mowy o takich umowach, są za to wymienione np: zasiłki stałe - i śmieszna kwota nie wiem skąd wzięta... następne np. - odpłatność za pobyt w DPS - też kwota opłaty jak za jeden miesiąc. potem jeszcze składki zdrowotne na ubezpieczenie społeczne czy świadczenia rodzinne z kwotami wgl nie odpowiadającymi temu co jest w księgach :shock: Czy ktoś może wytłumaczyć mi co dokładnie i jak ujmujemy w takim zestawieniu? Skarbnik ciśnie a termin teoretycznie minął
Majk_90
Stażysta
Od: 07 mar 2022, 19:36
Zajmuję się: Główny Księgowy GOPS

Napisano: 15 lut 2023, 12:02

to raczej te które powstały w końcu roku gdy nie ma jeszcze planu na nowy rok (umowa z 2022r. na 2023 rok np. na obsługę BHP, programy komputerowe, pełnienie funkcji IOD, posiłki)
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 15 lut 2023, 13:52

a co to jest my takiego zestawienia nie robimy
mk1
Podinspektor
Od: 05 kwie 2017, 14:09
Zajmuję się: księgowa

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU