ciekawy wątek ... spójrzcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 11 gru 2013, 13:08

Mianowicie chodzi o to, że nasza klientka dostarczyła nam zaświadczenie z Mlodzieżowego Ośrodka Wychowawczego informujace, iż jej dziecko realizuje obowiązek szkolny w gimnazjum.

Ponadto w piśmie widnieje informacja, że rodzice nieletniego zostali zwolnieni z kosztów postępowania i nie ponoszą kosztów utrzymania dziecka. Placówka zapenia całodobowe utrzymanie. Jednakże nie zapoatrują wychowawnków w odzież i to rodzice są zobowiązani ponosić te koszty oraz koszty wyjazdów na przepustki.

Czy według takie zaświadczenia przynalibyście ZR. Nasz radca prawy twierdzi że się należy bo jednak coś płacą aleee napisane jest ze rodzice są zobowiżani ale czy płacą to nie wiadomo bo nie ma pokwitowań...
Prosiliśmy Panią o pokwitowania ale nie dostarczyla.

Ciekawa jestem waszego zdania ;)
~valbon

Napisano: 11 gru 2013, 13:11

nie należy się
~oko

Napisano: 11 gru 2013, 13:12

a jak byłyby pokwitowania to należałoby sie ??
~valbon

Napisano: 11 gru 2013, 13:36

też mam podobny problem
~olka

Napisano: 11 gru 2013, 13:48

ja mam kilka takich przypadków gdzie wlaśnie te zaświadczenia z Ośrodka nie są jednoznacznie sprecyzowane czy jest to instytucja zapewniająca całodobowe utrzymanie
~valbon

Napisano: 11 gru 2013, 14:25

Mam taki sam problem. Oprócz zasiłku rodzinnego matka pobiera również FA. Chłopak jest umieszczony w Niepublicznym Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym. Matka przedstawiła mi dokument obciążający ją kosztami za wyżywienie. Nie wiem co mam zrobić
~...

Napisano: 11 gru 2013, 14:41

nie należy się, najważniejsze, że na piśmie masz \"placówka jest instytucją zapewniającą całodobowe utrzymanie\" art. 7 ust. 2 i sko się nie doczepi, bynajmniej częstochowskie;)
~~~kh

Napisano: 11 gru 2013, 14:43

więc chyba dam odmowę niech się Pani odwoła. Zobaczymy co nasze SKO na to
~valbon

Napisano: 11 gru 2013, 14:51

należy się:
- rodzice nieletniego zostali zwolnieni z kosztów postępowania (zostali zwolnienie, czyli placówka nie zapewnia....)
- nie zapoatrują wychowawnków w odzież
~Elmer

Napisano: 11 gru 2013, 15:07

Elmer ale moge przyznać bez pokwitowań, ze płacą rodzice za to co muszą..
~valbon

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x