Podczas wywiadu aktualizacyjnego szo wyszło, ze mąż wnioskodawczyni zwiał z domu. Pani nie wiedziała, że podjął pracę. Socjalny wydrukował info z SEPI, iż Pan wyrejestrował się z PUP z powodu podjęcia pracy od lutego 2015. Wnioskodawczyni z obawy,że będą np nie chciała dalej szo, więc uchylono od lipca 2015. Ma donieść, że mąż pracuje, ale biedaczka nie ma z nim kontaktu. w PUP nie wiedzą, gdzie podjął pracę i czy rzeczywiście ją podjął, bo złożył oświadczenie, ze zamierz podjąć pracę. Jest jakieś wyjście, żeby sprawdzić czy Pan rzeczywiście podjął pracę, jeśli tak, to gdzie i uzyskać dochód ? Pan ma ponoć komornika, więc poradziłam, że może przez niego wnioskodawczyni coś zdziała.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
ona brała na kogoś
on se poszedł gdzieś
a składała jakiś wniosek o zaginięciu na policję ??? skoro nie wie gdzie jest to powinna zgłosić zaginięcie
bo może wie kobicina tylko kombinuje
ona(jako wnioskodawczyni) on ( jej mąż ) , matka ( jej matka, na którą ona pobierała szo ). Policję proponowałam. pani wie, ze on jest za granicą, ale ze względu na sprawę rozwodową on nic jej nie mówi.
Napisz do ZUS czy Pan jest zgłoszony do ubezpieczenia społecznego? jak tak to od kiedy i przez kogo płacone są składki i z jakiego tytułu. Wtedy możesz wystąpić z wnioskiem do pracodawcy o zaświadczenie o dochodzie.
o Zusie myślałam i powiedziałam pani,że komornik ma taką mozliwość, bo siedzi mu ponoc na pensji. Wiec od komornika Pani pewnie dowie się o adres firmy i wysle do nich zaświadzczenie, które jej dałam. Jesli jej się nie uda, to wtedy będę działać właśnie w ten sposób;-)
Dziękuję;-)