ciężko - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 28 lip 2015, 12:23

Podczas wywiadu aktualizacyjnego szo wyszło, ze mąż wnioskodawczyni zwiał z domu. Pani nie wiedziała, że podjął pracę. Socjalny wydrukował info z SEPI, iż Pan wyrejestrował się z PUP z powodu podjęcia pracy od lutego 2015. Wnioskodawczyni z obawy,że będą np nie chciała dalej szo, więc uchylono od lipca 2015. Ma donieść, że mąż pracuje, ale biedaczka nie ma z nim kontaktu. w PUP nie wiedzą, gdzie podjął pracę i czy rzeczywiście ją podjął, bo złożył oświadczenie, ze zamierz podjąć pracę. Jest jakieś wyjście, żeby sprawdzić czy Pan rzeczywiście podjął pracę, jeśli tak, to gdzie i uzyskać dochód ? Pan ma ponoć komornika, więc poradziłam, że może przez niego wnioskodawczyni coś zdziała.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 12:26

hmm a do tej pory był zarejestrowany w PUP i pobierał SZO?
olga271

Napisano: 28 lip 2015, 12:28

olga271 pisze:hmm a do tej pory był zarejestrowany w PUP i pobierał SZO?
w pup zarejestrowany był pan - mąż wnioskodawczyni.
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2015, 12:47

ona brała na kogoś
on se poszedł gdzieś
a składała jakiś wniosek o zaginięciu na policję ??? skoro nie wie gdzie jest to powinna zgłosić zaginięcie
bo może wie kobicina tylko kombinuje
asiak

Napisano: 28 lip 2015, 13:24

ona(jako wnioskodawczyni) on ( jej mąż ) , matka ( jej matka, na którą ona pobierała szo ). Policję proponowałam. pani wie, ze on jest za granicą, ale ze względu na sprawę rozwodową on nic jej nie mówi.
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2015, 9:17

Napisz do ZUS czy Pan jest zgłoszony do ubezpieczenia społecznego? jak tak to od kiedy i przez kogo płacone są składki i z jakiego tytułu. Wtedy możesz wystąpić z wnioskiem do pracodawcy o zaświadczenie o dochodzie.
Aanib

Napisano: 29 lip 2015, 9:36

o Zusie myślałam i powiedziałam pani,że komornik ma taką mozliwość, bo siedzi mu ponoc na pensji. Wiec od komornika Pani pewnie dowie się o adres firmy i wysle do nich zaświadzczenie, które jej dałam. Jesli jej się nie uda, to wtedy będę działać właśnie w ten sposób;-)
Dziękuję;-)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2015, 9:51

ZUS może sprawdzić pracę w Polsce (lub oddelegowanie) a jak podjął za granicą to dochód może przekroczyć i problem, lepiej niech się sama z tym upora
kaba

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x