co dalej ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 paź 2015, 9:57

wysłałam decyzje przyznające do wierzycieli, czekam 14 dni żeby wysłać komornikowi Co mam dalej robić ?? Prosze krótko . Nie dziwcie sie , że nie wiem Kolezanka urodziła 2 mies wczesniej Miala to wszystko zrobić Prosze w punktach co dalej Jade 29 na szkolenie ale prosze ogolnie co dalej
opsowicz

Napisano: 14 paź 2015, 11:02

Ja tez mam podobna sytuację ...Zastępuję prze przypadek Nie myślałem że tak się stanie Prosze mi powiedzieć /nie mam jeszcze decyzji/
1.Czy decyzje przyznajacą robię do wierzyciela i do komornika ? I czy czekam 14 di żeby wyslać do komornika ?
2. I co dalej mam robic ? informację do dłuznika o przyznaniu i do organu wl dłuznika o przeprowadzenie wywiadu ? Ściągneli mnie z dodatkow mieszkaniowych /duże miasto/Podobna sytuacja z dzieckiem Tylko u mnie mniej szczęśliwa ..Staram się poznac wszystko związane z funduszem ale jak wchodze na forum każdy ma inne spojrzenia Prosze odpowiedzcie mi na pytania Prosze po kolei wymienić dzialania i czy decyzje wysylam komornikowi czy informacje ?
BOJER

Napisano: 14 paź 2015, 12:21

Prosze nam wypunktować kto był na szkoleniu Postępowanie nasze wg punktów wobec dlużnikow
BOJER

Napisano: 14 paź 2015, 12:34

Po wystawieniu decyzji wysyłamy ja do wierzycielki i do komornika sądowego. Równocześnie wysyłamy informacje o przyznaniu FA do dłużnika. Jeśli dłużnik jest z naszej Gminy to wzywamy go na wywiad i żeby złożył oświadczenie, jeśli jest z innej gminy to wysyłamy wniosek o podjęcie działań wobec niego do gminy właściwej ze względu zamieszkania dłużnika.
Jeśli jest to kolejny wniosek wierzycielki to wzywamy dłużnika na wywiad i jeśli sytuacja jego sie nie zmieniła to nic nie robimy, nie informujemy już PUP-u o potrzebie aktywizacji nie wystawiamy tez decyzji o uchylaniu się. Podobnie jest gdy nie przyjdzie na ten wywiad, nie musimy nic robić
W sytuacji gdy osoba składa nam wniosek pierwszy raz to wzywamy na wywiad, jeśli nie przyjdzie i nie będzie rejestrował się w PUP-ie robimy decyzje o uchylaniu się i do prokuratury i do starostwa.
Olaa2

Napisano: 14 paź 2015, 13:17

SERDECZNE DZIEKI bardzo serdeczne Milego dnia
BOJER

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x