co i jak chyba jednak nie wiem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 mar 2015, 11:56

Witam proszę o pomoc bo Pani mnie tak zakręciła że nie wiem jak się nazywam przy piątku :))Pani nigdy wcześniej nic u nas nie pobierała. Przyszła że opiekuje się 89 letnia matką, która mieszka w innej gminie . Myślałam że chodzi jej o szo a ona nie bo czytała w internecie że powinna dostać 1200 zł i bez dochodów że to je po wyroku Trybunału. Koniec końców wzięła dwa wnioski na szo i świadczenie pielęgnacyjne. Proszę wytłumaczcie mi kogo dotyczą te ostatnie wyroki TK bo człowiek zaczyna myśleć, ze nic nie wiem : (
ekka

Napisano: 20 mar 2015, 12:10

i co jak to jest
ekka

Napisano: 20 mar 2015, 12:18

trybunał sam napisał w uzasadnieniu ze wyrok nie tworzy nowego prawa jest tylko nakazem do ustawodawcy - konieczna jest zmiana ustawy!!!! Na dziś dajesz babce odmowę na ŚP, a SZO jak spełni warunki to tak, szkoda, że się tak pośpieszyła bo mamy projekt ustawy i wszyscy nowi mają dostac więcej, a tak zostanie tylko z 520!!!
a w gazetach i internecie piszą bzdury......
wiki8

Napisano: 20 mar 2015, 12:36

a czemu mialaby zostac z 520 ?:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 12:38

Powiem że Pani bardziej się obawiała że dochody przekroczą do szo. I cały czas ale ja czytała w internecie że ja mogę dostać 1200 zł . Tłumaczyłam, ale w końcu dałam dwa wnioski niech składa co chce bo ja swoje ona swoje
ekka

Napisano: 20 mar 2015, 15:33

wczoraj na szkoleniu Pan Mazurkiewicz mówił że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo (ponieważ we wszystkich sprawach osób które się odwołały do sądu zostało rozpatrzone pozytywnie), iż kobieta ma racje. Składa 2 wnioski jeden o SP dajemy odmowę i odwołuje się do SKO a drugi wniosek o SZO i przedłużamy termin sprawy do momentu rozpatrzenia odwołania. Gdyby sąd jednak nie przyznał SP można będzie wyrównać SZO, także nic nie traci może tylko zyskać :)
meg1324

Napisano: 20 mar 2015, 15:46

meg1324 pisze:ponieważ we wszystkich sprawach osób które się odwołały do sądu zostało rozpatrzone pozytywnie
Ciekawe co na to WSA Gliwice :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x