Co myślicie?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
zielonka500+

Co myślicie?

Post autor: zielonka500+ »

Pan ma świadectwo pracy w okresie od 19.10.2016 do 31.01.2017 był zatrudniony na umowę o pracę. od 30.01. jest na chorobowym. Koleżanka z SR twierdzi, że należy wziąć dochód za luty i przeliczyć w marcu. Nie jestem przekonana, bo na zwolnienie poszedł jeszcze będąc w stosunku pracy.
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Co myślicie?

Post autor: kb »

jesli utrata zatrudnienia 31.01 to uzysk z zasilku chorobowego po utracie zatrudnienia jest od 1.02, miesiacem nastepnym wiec bedzie marzec, czyli doliczyc zasilek chorobowy za marzec (jesli dalej bedzie)
zielonka500+

kb pisze:jesli utrata zatrudnienia 31.01 to uzysk z zasilku chorobowego po utracie zatrudnienia jest od 1.02, miesiacem nastepnym wiec bedzie marzec, czyli doliczyc zasilek chorobowy za marzec (jesli dalej bedzie)
też jestem zdania,że za marzec 2017 tylko cięzko mi się dogadać z koleżanką z SR, bo u niej mają rodzinne i chce im doliczyć za luty.
zielonka500+

ktoś jeszcze się wypowie?
together

Post autor: together »

za marzec!

a kol. z SR niech sie podszkoli.
zielonka500+

together pisze:za marzec!

a kol. z SR niech sie podszkoli.
jak chce niech doliczy za luty, ja biorę za marzec i koniec :)
ODPOWIEDZ