co robić - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 lis 2016, 13:52

BABKA W TAMTYM OKRESIE WNIOSKOWAŁA O SAMOTNE WYCHOWYWANIE DZIECKA ALE PRZY WPROWADZANIU WNIOSKU NIE ZAZNACZYŁAM TEGO DODATKU I NIE WYSZEDŁ ON NA DECYZJI. NIC NIE MÓWIŁA, ŻE JAKOŚ MAŁO KASY DOSTAJE. TERAZ DOPIERO PYTA CZEMU ZA LISTOPAD MA DUŻO WIĘCEJ NIŻ ZA PAŹDZIERNIK, JA SPRAWDZAM A TU TAKIE "KWIATY" . CO TERAZ MAM Z TYM ZROBIĆ. WYDAĆ JAKOŚ ZMIENIAJACA DECYZJĘ, UNIEWAŻNIĆ CZY CO BO JUŻ JEST ZAMKNIĘTA TAMTA DECYZJA . PROSZĘ POMÓŻCIE
kornelia29

Napisano: 18 lis 2016, 20:08

Stosujesz art. 31 Jeżeli odmowa przyznania świadczeń rodzinnych lub ustalenie ich wysokości były następstwem błędu podmiotu realizującego zadania w zakresie świadczeń rodzinnych, wypłata świadczeń rodzinnych może nastąpić za 3 lata wstecz, licząc od dnia zawiadomienia o popełnieniu błędu lub dnia wydania decyzji prostującej błąd z urzędu.

Wszczynasz postępowanie, wydajesz decyzję prostującą błąd i wypłacasz zaległe świadczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2016, 12:51

Dziękuję bardzo za podpowiedz. pierwszy raz mi się zdarzyło i mam nadzieje że ostatni.
kornelia29

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x