co robic- leniwy pracownik s. ratujcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 lut 2017, 10:59

mój pracownik socjalny lekko mówiąc leci sobie ze mna w ch.....
Dostaje zlecenia na wywiady do szo i zdo i albo zrobi albo nie a ja mam dość tego że on wkreca mnie tak naprawdę w kłopoty. Powiedzcie mi jak zrobic wstrzymanie wypłaty szo ze wzgledu na brak wywiadu- Decyzją? Postanowieniem?Nadmienie ze mamy nowego kierownika i ten pracownik socjalny poprostu zaczął mnie teraz olewac totalnie juz.
julk@@@

Napisano: 20 lut 2017, 11:36

Jeżeli normalna rozmowa i przypomnienie nie daje efektu to ...
Ja na Twoim miejscu napisałabym monit I do prac. socjal. i dała kierownikowi do podpisu.
Później monit II i... kierownikowi do podpisu
....może kierownik wpłynie na pracownika socjalnego.

Nie masz żadnych podstaw aby wstrzymać wypłate świadczen ze względu na brak wywiadu
~o~

Napisano: 20 lut 2017, 12:02

ja mam tak samo. sprzed dwóch lat zaległe wywiady. prośby groźby nic nie dają. w dodatku jest sztama z kierownikiem który go broni.
elsa15

Napisano: 20 lut 2017, 12:18

Zlecić pracownikowi na piśmie przeprowadzenie takiego wywiadu, jak nie wywiąże się z polecenia to nagana do akt sprawy też na piśmie.
abc1

Napisano: 20 lut 2017, 12:22

Aż trudno mi to sobie wyobrazić.... masakra jakaś.U nas też na 12 pracowników u 1 czy 2 zdarzają się większe lub mniejsze opóźnienia.... ale 2 lata brak wywiadu?!?!?!
Tym bardziej piszcie monity w 2 egzemplarzach i 1 wpinajcie do akt bo w razie kontroli- ktoś Was ud...piiiii !!!!!!!! Obkładajcie sie papierami , brońcie własnego tyłka.....
lłłl

Napisano: 20 lut 2017, 12:32

~o~ pisze:Jeżeli normalna rozmowa i przypomnienie nie daje efektu to ...
Ja na Twoim miejscu napisałabym monit I do prac. socjal. i dała kierownikowi do podpisu.
Później monit II i... kierownikowi do podpisu
....może kierownik wpłynie na pracownika socjalnego.

Nie masz żadnych podstaw aby wstrzymać wypłate świadczen ze względu na brak wywiadu
Kurcze no...myslałam zeby pogadac z nowym kierownikiem bo nie jest on swiadomy postawy tego pracownika ale nie chce wyjść na jakiegos donosiciela z drugiej strony wiem ze w razie kontroli ta osoba sie wykręci i poleci moja głowa- juz raz była taka sytuacja, a nie chce stracic pracy.
lłłl pisze:Aż trudno mi to sobie wyobrazić.... masakra jakaś.U nas też na 12 pracowników u 1 czy 2 zdarzają się większe lub mniejsze opóźnienia.... ale 2 lata brak wywiadu?!?!?!
Tym bardziej piszcie monity w 2 egzemplarzach i 1 wpinajcie do akt bo w razie kontroli- ktoś Was ud...piiiii !!!!!!!! Obkładajcie sie papierami , brońcie własnego tyłka.....
ale u mnie jest to samo....poprzedni kierownik przymykał na to oko, nie wiem dlaczego bo roboty to on ma tyle ze spi i chrapie przy biurku aż głupio jak interesanci wchodzą
julk@@@

Napisano: 20 lut 2017, 12:35

elsa15 pisze:ja mam tak samo. sprzed dwóch lat zaległe wywiady. prośby groźby nic nie dają. w dodatku jest sztama z kierownikiem który go broni.
Wstrzymaj wypłate u jakiegoś awanturnego klienta a zobaczysz wywiad nastepnego dnia na biurku. Ciebie moga olać ale z klientem juz tak nie zrobią bo pójdzie na skargę wyżej i nawet kierownik nie pomoże.

Ja swego czasu też tak trochę miałem z socjalnymi. Teraz daję oficjalne pisemko, które przechodzi przez książkę podawczą, potwierdzoną kopię i w razie obsuwy mam podkładkę, że to nie ja.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2017, 13:29

ja robię jak ludek pisze pismo podpisuje wpływ pisma kierownik daje termin do zrobienia wywiadu
sigma175
Referent
Od: 28 kwie 2014, 9:23
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2017, 14:01

U nas jest tak od początku ze dajemy zlecenie wywiadu na piśmie, które przechodzi przez sekretariat i jest rejestrowane, a następnie trafia do kierownika, i jak narazie to nie ma z tym problemu
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem