Dobrze kojarzę, że prace dorywcze nie wliczają się do dochodu?
Kobieta wykazała mi zerowy dochód a w oświadczeniu napisała, że ma 2600zł z prac dorywczych.
Ma ktoś ściągę co wliczamy a czego nie do dodatku mieszkaniowego?
a co to są dochody niewliczane ?!Karola721 pisze: ↑08 sty 2024, 15:25Napiszcie proszę, czy w deklaracji wpisuje się tylko dochody wliczane zgodnie z ustawą i jak praktykujecie jeżeli dochody są niewliczane czy zbieracie oświadczenia, dokumenty dot. dochodów niewliczanych czy bierzecie pod uwagę tylko to co ludzie Wam wpiszą w deklarację odnośnie dochodów wliczanych?
Można wziać oświadczenie z czego utrzymuje się rodzina lub iść na wywiadLinka721 pisze: ↑10 sty 2024, 18:23Dziękuję, za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło, bo w deklarację wiadomo, że wpiszę 0. Ale chodzi mi np. o sytuacje gdzie niektóre rodziny, mają zerowe dochody, a z czegoś muszą żyć. Otrzymują 500+, wsparcie z mopsu takie ja zasiłki stałe, pracują dorywczo czy też otrzymują pomoc od rodziny. Czy jako dokumentację bierzecie jakieś oświadczenie typu. moja rodzina utrzymuje się z500+,rodzinnego, zasiłków z pomocy społecznej czy też innych takich które według ustawy nie bierzemy pod uwagę. Nap ktoś płaci za mieszkanie a dochód jest na 0 i czy jakbym została skontrolowana to ktoś sie po prostu nie doczepi, że sytuacja jest trochę kuriozalna.