Drodzy koledzy i koleżanki, czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć co począć z tym wnioskiem o przyłączenie/ wszczęcie postępowania? Nic ja z tego nie rozumiem i nie wiem od czego zacząć. Decyzja jest taka jak zawsze, do decyzji załączam wniosek z datami wypłaty i kwotą zadłużenia stan obecny. A co z poprzednimi okresami? Też o tym piszecie? czym się różni wszczęcie od przyłączenia? Macie wniosek który zawiera wszystkie szczegóły? Pomóżcie!
wszczęcie jak nie jest prowadzone post. egzekucyjne- czyli np dziieci dorosly, umorzyły dłuznikowi zaległości, funduszu nie placisz, a przyłączenie jak trwa sprawa u komornika tj. np placony fundusz lub już nie płacony ale nadal komornik ściaga należnosci wierzycielki, zawsze mozna zadzwonic do komornika i zapytac czy prowadzi post. do wniosku daty, a do starych spraw podobno wystarczy za okres św. kwota nalezności głównej i odsetki.l poprzednie okresy tam gdzie było umorzone post. przez urzad skarbowy to wywyłamy do komorniuka sądowego a jak są tytuły w US to czekamy na UMORZENIE (to szybko zrobią)i od postanowienia o umorzeniu mamy 3 mies. na przekazanie tych spraw wnioskiem do komornika sądowego. a te sprawy gdzie masz juz umorzone albo nie było tytułów, albo bieżace to niezwłocznie