CO ZE STARTYMI DRUKAMI ZAŚWIADCZEŃ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 kwie 2010, 12:17

CO ZE STARTYMI DRUKAMI ZAŚWIADCZEŃ???

Lekarze w dalszym ciągu wystawiają zaświadczenia na straych drukach, jak uważacie mozna przyjmować?? Przecież narazie są zawieszone, więc jakby ich nie było??
~gosia

Napisano: 07 kwie 2010, 12:30

Nie przewiduje się wprowadzenia nowego wzoru zaświadczenia.
~*

Napisano: 07 kwie 2010, 12:32

ale nowego druku na świadczenie pielegnacyjne też nie wprowadzono a na starym nie wolno nam przyjmować, (informacja ze szkolenia) ponieważ stary został wycofany z obrotu prawnego
~gosia

Napisano: 07 kwie 2010, 12:39

Skoro nie ma wzoru w ogole, to dlaczego nie mozna korzystac z dowolnego? Czyli ten stary tez moze byc. Podobnie jest z wnioskami o udostepnienie danych - wzoru juz dawno nie ma, a wszyscy od paru lat jada na starym.
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2010, 12:43

Nie przewiduje się wprowadzenia wzoru zaśw. wybór jego formy zależy od wystawiającego to piszą lekarze na starych , żeby ludzi nie ganiać ! Ja przyjmuję
~JOLKA

Napisano: 07 kwie 2010, 13:58

ja też
~ula5

Napisano: 08 kwie 2010, 21:38

Z czego wynika, że stary wzór zaświadczenia nie obowiązuje. Ja nie umiem tego wyczytać (nie mówię o interpretacji ministerstwa) bo ta chyba jest z księżyca.
~babcia

Napisano: 09 kwie 2010, 11:53

Babcia: ze zmiany przepisu delegujacego ministra do wydania w tym zakresie rozporzadzenia. tak w skrocie.
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2010, 19:15

Wzór jest zawarty w rozporządzeniu a jego nie uchylono.
~babcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x