co zrobić - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 lut 2014, 13:31

wnioskodawca nie wykazuje dochodu tylko składka zdrowotna z biura pracy, z pomocy społecznej nie korzysta na opłatę rachunków pożyczał od brata który zmarł otrzymuje czasem pomoc od kolegi w formie żywności . Prac dorywczych jak twierdzi nie podejmuje co robić?
~Alina

Napisano: 20 lut 2014, 13:36

Ja mam podobny problem.
~kaja

Napisano: 20 lut 2014, 13:37

może doczekamy się odpowiedzi
~Alina

Napisano: 20 lut 2014, 13:50

Ja widzę 3 drogi: pierwsza to przyznać dodatek, druga to próbować wyjaśniać czyli trochę pomarudzić i przyznać, trzecia zrobić wywiad, więcej pomarudzić i prawdopodobnie też przyznać.
~jh

Napisano: 20 lut 2014, 15:28

już marudziłam idę na wywiad jutro i trzeba będzie chyba przyznać. a te pieniądze które pożyczał to to potraktować jako dochód i to jedzenia przeliczamy na dochód czy bez przesady?
~Alina

Napisano: 20 lut 2014, 16:05

oczywiście wszystko przeliczasz na dochód. w Polsce nie ma nic za darmo, bo jeśli pożyczał to musi oddać, skąd weźmie kasę na oddanie skoro dodatek jest na opłaty za mieszkanie. Więc jawnie widać, że kręci.
Też mam taką rodzinę - zasiłek rodzinny na jedno dziecko, brak świadczeń z pomocy społecznej, sporadycznie tylko korzystali, ciągle wpisywali, że nie uzyskują dochodu z jakiejkolwiek pracy, opłaty na bieżąco zrobione - no normalnie fenomeni w gospodarowaniu budżetem domowym w wysokości 106 zł miesięcznie. Teraz się okazało, że Pan jeździ za granicę, a jak trzeba składać wniosek o d.m to zawsze się zjawiał, z PUp tez się nie wyrejestrowuje, bo wie kiedy ma się wstawić, z pomocy społecznej korzystają wtedy, kiedy nie jedzie (najczęściej okres zimowy) Tak rodzinka brała bardzo wysoki, a teraz jak się wydało to Pan pyta ile ma wpisać dochodu, żeby mu wyszedł dm. Normalnie paranoja.
~~gosiab

Napisano: 20 lut 2014, 16:09

gosiab ja mam podejrzenia, że ktoś z domowników pracuje za granicą. No nic trzeba ich prześwietlić. Dzięki za rady.
~kaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x