Co zrobić z dłużnikiem?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 lut 2014, 16:07

Mam taki przypadek, że wierzycielka ma zadanie zwrotu nienaleznie pobrane swiadczenia orzeczone decyzja ROPS , gdyz za 2 okresy (gdy jeszcze zachodziła kordynacja), które u nas brała pracowała w GB.
Moje pytanie dotyczy dłuznika, bo nadal przekazujemy go do KRD za te okresy, które wypłacilismy, a wierzycielka ma je teraz zwrócic do ROPS, bo organem wierzyciela za te okresy był ROPS.
Jak mam rozwiązac kwestię dłużnika, skoro ROPS się nim nie cche zając, tzn. nie zajmuje się dłuznikami.
Przeceiz nie mogę wszczac postępowania zadajacego zwrotu i umorzyc....
~gosia

Napisano: 05 lut 2014, 16:19

ale jak? skoro kobieta ma nienalezne swiadczenia to dluznik chyba nie powinien miec z tego tytulu dlugu, prawda?:) sa ta jakies stare okresy wiec decyzje zadajace zwrotu chyba juz dawno macie wydane a teraz to chyba powinniscie je uchylic
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 16:31

SKO uniewazniło decyzje za okres 208/2009 (zawieszone postępowanie zadajace zwrotu u dłuznika podjęte i umorzone postępowanie ze wzgledu na uniewaznienie decyzji przyznajacej)i SKO uniewaznilo decyzje przyznajace za okres 2009/2010 w trakcie trwania okresu i nie było postepowania w sprawie zwrotu za ten okres.
~gosia

Napisano: 05 lut 2014, 16:32

Dopiero w roku 2013 we wrzesniu było zadanie zwrotu od wierzycielki z ROPS
~gosia

Napisano: 05 lut 2014, 16:35

jak nie bylo to dobrze,teraz tez nie ma byc, bo nie masz czego zadac...to co wyplacilas wierzycielka ma zwrocic jako nienalezne
co chcesz robic z dluznikeim? jesli nie ma zadnego innego zadluzenia z fa (za inne okresy) to powinnas go z KRD wyrzucic
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 16:46

Che bardzo ale ot tak mam go wyrzucic z systemu i juz czy jest jakas procedura, czy coS??
~gosia

Napisano: 05 lut 2014, 16:51

ja nic o zadnej procedurze nie wiem, nie prowadze BIGu, ale skoro facet nie ma u mnie dlugu z FA (a jasno z decyzji o nienaleznych dla wierzycielki wynika,ze nie ma) to w informacji dla osoby prowadzacej BIG napisze,ze taki dluznik ma zero,wiec nalezy go usunac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 16:57

Czyli tylko ta decyzja to podstawa do wywalenia go z KRD i z figurowania u nas jako dłuznik
~gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x