podpowiedzcie, Pani ma ZR i FA przyznany i sama jedzie za granice dzieci zostają ZR uchylam Na wniosek , a co z FA nie podlegą koordynacji a świadczenia są przyznane na dzieci?
Mam właśnie ten sam problem. Dodatkowo wierzycielka zameldowała się za granicą. Dzieci pozostają pod opieką babci. Rodzinne wiadomo, ale co z FA. Jedna córka jest pełnoletnia.
córka pełnoletnia może brać sama na siebie tylko problem z udokumentowaniem dochodów matki, która jest za granicą
no i ja bym odmówiła matce fa art. 1a ust. 2
a jeśli matka oświadczy że przekazuje babci otrzymane świadczenia z FA na młodsze dziecko które mieszka w Polsca to może pobierać dalej (jeśli z uzyskanym dochodem się oczywiście kwalifikuje)???? art 1 a ust 2 mówi że \"przysługuje osobom...\" hmmmm.... wierzycielce czy osobie uprawnionej przebywającej w Polsce
Mam podbite notarialnie oświadczenie matki, iż dzieci pozostają w Polsce pod opieką babci. Podpisała mi również pełnomocnictwo i upoważnienie w/w babci do występowania w postępowaniach oraz pobierania świadczeń. Czy myślicie, że to wystarczy aby nadal wypłacać (oczywiście jeśli dochód nie przekroczy).
wcześniej próbowaliśmy uchylać jeżeli matka wyjeżdzała
a teraz jeżeli osoby uprawnione zostają w Polsce to sprawdzamy tylko dochód uzyskany
no bo jak to będzie wyglądało ten przypadek doskonale to obrazuje - jedna pełnoletnia będzie miała przyznane a drugiej niepełnoletniej odmówisz z uwagi na wyjazd matki?
ŚR uchylone z powodu wyjazdu za granicę i ubiegania się o to świadczenie właśnie na granicą? Wezwałabym panią o przedstawienie zaświadczenie o nie pob8ieraniu ŚR za granicą w przeciwnym wypadku zgodnie z art. 24 pkt 1 i myślę,że zniana decyzji.