Cofniecie zapisywania - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 gru 2021, 16:35

Kochani
W jaki sposób cofnąć zapisywanie.
Zapisałam Uzupełnienie rodziny, a jest to nowa rodzina.
Czy można na tym etapie cofnąć jesli nie zleciłam kart do druku.

Jedno z dzieci ma już wydana kartę przy nowej rodzinie ojca, a teraz wnioskuje matka na dzieci które są z nią / a nie miała wiedzy , że były mąż podał córkę i wydał jej kartę/ dlatego pewnie wskoczyło jako uzupełnienie rodziny
ewawitek
Praktykant
Od: 08 gru 2021, 14:13
Zajmuję się: pracuję w MOPSi zajmuje sie KDR

Napisano: 14 gru 2021, 11:41

Zrobiłam to w następujący sposób:
Unieważniłam karty elektroniczne
Wprowadziłam wersję papierową
i przypisałam do nowej rodziny
córka automatycznie będzie miała unieważniona kartę u ojca .Pozdrawiam Wszystkich
ewawitek
Praktykant

Napisano: 14 gru 2021, 15:34

Zawsze można wniosek poprawić przed zatwierdzeniem. poprzez obsłuż i edytuj wniosek i potem poprawiasz i zapisujesz. Czy Ojciec wniósł tylko na 1 dziecko, a jaki podał adres zamieszkania? Nie rozumiem, ta córka jest z ojcem czy mieszka z matką tak jak reszta dzieci. Sama wprowadzasz zmiany we wniosku? Jak możesz unieważnić Karty elektroniczne jak one dane są z automatu , na jakiej podstawie? Dziewczyno pomyśl co robisz , przecież to co wypisujesz to jest łamanie prawa.
Zbychu64
Stażysta
Od: 23 sie 2021, 13:24
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami

Napisano: 22 gru 2021, 10:41

Może krótkie wyjaśnienie sprawy
Ojciec z drugiego końca Polski złożył wniosek na trójkę dzieci,córkę z pierwszego i dwoje mieszkających z nim i z nową żoną dzieci. Pierwsza żona ma nowy związek i dwoje dzieci z parterem. Składając wniosek nic nie wiedziała,że córka 11 letnia która mieszka z nią ma już wydaną kartę, w posiadaniu której jest były mąż. Ponieważ były mąż nie ma odebranych praw rodzicielskich nie można było unieważnić karty. Ojciec mieszka w innym województwie. Zainteresowana na piśmie złożyła podanie o wycofanie wniosku elektronicznego i pozostawienie go bez rozpatrzenia. Złożyła również wniosek papierowy, a córka z automatu będzie miała nadana nową kartę z właściwym adresem przy mamie i unieważnioną u ojca. Błąd wynikł z przypisania pierwszej żony do rodziny męża i mojego kliknięcia zapisz zamiast utworzenia nowej rodziny. Nie ma więc tu mowy o łamaniu prawa, a
Moja wcześniejsza inf była baaaardzo dużym skrótem słownym.
ewawitek
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x