Cwany ojciec- co zrobić? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 sie 2016, 12:25

sytacja następujaca:

Dostałam z innej gminy przekazany wniosek. We wniosku Pan, była żona Pana, dziecko z byłego małżeństwa, oraz nowe dziecko. Pan wnioskuje tylko na nowe dziecko, twierdząc ze jest to jego drugie dziecko, więc chce na niego 500+ bez żadnych dokumentów. Wiem ,że już kiedys Pan był w naszym Ośrodku kłócąc się, że to jego drugie dziecko i że wychowuje to dziecko oraz pierwsze, 3 dni mieszka u jednej Pani, cztery dni u byłej żony i odwrotnie "bo przecież jest chrześcijaninem".
Pytanie jak to ugryźć? wezwać do złożenia wyjaśnień?
Bardzo prosze o pomoc :)
Gocha z gazowni
Praktykant
Od: 27 mar 2016, 21:45
Zajmuję się:

Napisano: 29 sie 2016, 12:42

a co jest napisane w wyroku rozwodowym? przy kim sąd ustalił miejsce pobytu dziecka?
anitaanitamta
Stażysta
Od: 29 sie 2016, 11:16
Zajmuję się:

Napisano: 30 sie 2016, 11:46

Mam podobną sytuację, ale jeszcze bardziej zagmatwaną. Miejsce pobytu dziecka przy matce, ale jest porozumienie wychowawcze, że występuje opieka naprzemienna. Zwróciłam się z tym do radcy po opinię, napisał, że mam przeprowadzić wywiad środowiskowy z obojgiem rodziców. Ok, potwierdziło się, że dziecko po połowie przebywa z każdym, ale na jaw wyszła nowa okoliczność, otóż druga żona tego wnioskodawcy złożyła w Miejskim Ośrodku P.S. wniosek (a należy do Gminnej) na ich wspólne dziecko, uwzględniając we wniosku tylko męża, swoje pierwsze dziecko i to wspólne...Nic, tylko ręce załamać. Wystąpiłam teraz do MOPS po informację, czy istnieje u nich taka osoba, bo wymieniają się dziećmi tylko na potrzeby złożenia wniosku. U mnie we wniosku widnieje on, żona, jego pierwsze dziecko, jej pierwsze dziecko i ich wspólne....
JagnaG

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x