Częstochowa, jesteście ??? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 kwie 2014, 9:13

Co Wy tam wyprawiacie, ze takie smaczki sie trafiają? Facet Wam zgłasza nienależnie pobrane a Wy zabieracie mu prawo jazdy ?
To może warto najpierw sie doszkolić i dopiero wtedy brać za niszczenie komuś życia. Włos się na głowie zjeżył jak to przeczytałem.
Przejrzałem dokumenty tego człowieka i jestem w szoku !

Do poczytania dla zainteresowanych https://forumprawne.org/prawo-rodzinne-o ... howie.html
prawnik

Napisano: 28 kwie 2014, 9:28

Kolejna sprawa dłużnika chwalącego się ile to on tysięcy euro nie zarabia a marnych 500 zł nie może spłacić. Poza tym taki obyty europejczyk a nie wie, że alimenty to się do komornika płaci a nie dzieciakowi na konto? Na takich jak on to u mnie w kącie kij stoi.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2014, 9:31

Taki z Ciebie "prawnik" jak z koziej d.... traba. Poczytaj sobie ustawe zamiast forum , może dorzuć komentarz i orzecznictwo to bedziesz wiedział kiedy zabiera się takim gagatkowm prawo jazdy. W forumowym poście aż roi sie od prawnych błędów.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2014, 16:12

Ale z jakiej racji waszym zdaniem ma on płacić komornikowi, skoro NIGDY nie zalegał a podała była żona do komornika? Dlaczego nikt nie wziął sie za matkę, która nie zgłosiła ze pobiera podwójnie???
Co Wy tam robicie? Prawnik ma rację, w szoku jestem ze takie osoby decydują o życiu człowieka, masakra. :lol:
Elkaw

Napisano: 28 kwie 2014, 16:39

Zerkam na wpis na forum prawnym i tak z grubsza
"Zgodnie z wyrokiem Sądu z 2001 roku płaciłem na syna alimenty w kwocie 500/mies. Były momenty kiedy miewałem poślizgi w terminach, jednak nie mam zaległości. "
Według kogo nie istnieje zaległość? Według Pana dłużnika? Na jakiej podstawie tak twierdzi? Według komornika? To wtedy komornik nie wydałaby zaświadczenia o nieskutecznej egzekucji z tej prostej przyczyny,że egzekucja byłaby skuteczna. A skoro skuteczna to FA sie nienależy. Proste?

Na polecenie matki syn udzielił jej pełnomocnictw na podstawie których zaczęła pobierać alimenty z MOPS.

Czyli syn cały czas prowadził egzekucję i chętnie korzystał ze świadczeń z FA. Spłaciłeś Częstochowę?

Tym razem przyszło pismo z U.M. z informacją iż wszczęto postępowanie w celu zatrzymania mi prawa jazdy. Złożyłem pismo wyjaśniające iż przedstawione paragrafy na jakie się U.M. powołuje, mnie nie dotyczą.

Ciebie nie dotyczą- i tu mniechłooie rozwaliłes na łopatki:) Skoro na podstawie zaświadczenia od komornika egzekucja jest nieskuteczna , a zapewne jest bo masz zaległośc i wobec wierzyciela i Częstochowy i sa przyznane swiadczenia z FA to automatem prowadzone jest postępowanie wobec dłużnika alimentacyjnego. Przyszedłeś na wywiad? Nie? to sam sobie zaszkodziłeś.

Wybacz chłopie ale smieszysz to granic możłiwości.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x