Czy Amazis dobry - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 03 gru 2015, 11:25

Witam zastanawiam się nad zmianą programu. Mam pytanie do użytkowników Amazisa, Czy jest on wdzięcznym programem i przyjaznym dla obsługującego?
ensiferum

Napisano: 03 gru 2015, 11:28

każdy program ma swoje wady
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 9:15

Jestem zadowolona z tego programu
Edy

Napisano: 04 gru 2015, 9:26

ensiferum pisze:Witam zastanawiam się nad zmianą programu. Mam pytanie do użytkowników Amazisa, Czy jest on wdzięcznym programem i przyjaznym dla obsługującego?
a jaki masz teraz?
Gość

Napisano: 04 gru 2015, 9:32

sygnity, i jestem jeszcze na starej wersji, dlatego się zastanawiam nad zmianą oprogramowania lub przejście na nową wersję
ensiferum

Napisano: 04 gru 2015, 9:36

ja mam nową wersje sygnity zastanawiałam się nad przejściem ale raz że jest problem z migracją danych a 2 to rozmawiałam z koleżanką która pracuje od lat na Amazisie i jest zadowolona i wiem że Sygnity ma pewne rzeczy czego nie ma amazis i odwrotnie
Gość

Napisano: 05 gru 2015, 12:22

ensiferum pisze:sygnity, i jestem jeszcze na starej wersji, dlatego się zastanawiam nad zmianą oprogramowania lub przejście na nową wersję
Będąc na starej wersji (zakładam że to 2-0.4) jak najbardziej masz oprogramowanie zgodne z obowiązującym stanem prawnym - a wkrótce ukaże się wersja 2-0.5 (równocześnie z wersją 2-1.5 dla nowej technologii) wprowadzająca zmiany prawne obowiązujące od 1 stycznia, w tym świadczenia rodzicielskie i złotówkę za złotówkę - rozwiązanie jest już gotowe i opis dla Was dostępny w formie dokumentu PDF (niestety forum www.ops.pl nie dopuszcza dodawania załączników PDF, więc nie mogę wrzucić na to forum) tutaj:

https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 20&t=20384

Rozwiązania te będą jednolite w starej w nowej technologii. Wczorajsze spotkanie w MPiPS trafność naszych przewidywań, co do sposobu działania mechanizmu "złotówka za złotówkę". Staraliśmy się aby rozwiązanie które dla Was przygotowaliśmy było na tyle automatyczne, aby nie dokładać Wam dodatkowej pracy w wspomagać Was w niełatwych nowych zasadach ustalania wysokości wypłat świadczeń, a zarazem, aby wszystkie niezbędne informacje do obliczenie tych wysokości były przedstawione w jednym miejscu (na nowym oknie dostępnym w naszym oprogramowaniu) na tyle precyzyjnie i z możliwością ręcznej zmiany, abyście mieli pełną kontrolę nad tym procesem. Zatem nie masz się czego obawiać w kwestii zgodności oprogramowania Sygnity ze stanem prawnym i jego gotowości do obsługi nowych ustaw.

Także przejście na nową technologię nie powinno Cię martwić, doradzamy je już teraz, ale jak napisałem wyżej jeszcze wszystkie nowe ustawy wchodzące w życie od 1 stycznia 2016 roku będą poprawnie obsłużone także w naszym oprogramowaniu na starej technologii, bo zdajemy sobie sprawę z tego że nie wszyscy zdążą przejść na nową.

Samej nowej technologii też nie trzeba się już bać. Obecnie pracuje na niej już 1056 Jednostek. Uprzejmie przypominam, że pierwsza wersja oprogramowania na nowej technologii, czyli wersja 2-1.1, która pojawiła się 31 lipca 2015 roku, z konieczności zawierała tylko te funkcjonalności, które bezpośrednio wynikały z wymagań homologacyjnych czyli Opisu systemu MPiPS dla obszaru SR/FA, ponieważ umieszczenie wszystkich funkcjonalności niewynikających z Opisu systemu, lecz obecnych w starej technologii, spowodowałoby przesunięcie terminu publikacji pierwszej wersji na nowej technologii, nieakceptowalne z punktu widzenia terminów dostosowawczych wyznaczonych przez MPiPS.Te, istotne dla Was funkcjonalności oprogramowania, zostały przywrócone, głównie w wersjach 2-1.3 i 2-1.4 - szczególnie po tej ostatniej liczba zgłoszeń otrzymywanych na serwis zmniejszyła się przeszło dziesięciokrotnie - co świadczy o tym, że naprawę nie ma się już czego bać, co więcej pojawiają się coraz częściej na tym forum takie opinie jak ta:
legalna 01 pisze:Ja jestem zadowolona z programu, wszystkie zgłaszane niedoskonałosci zostawały poprawiane, juz tak sobie ogarnełam system, że wnioski o przyłaczenie i informacje idą mi sprawnie.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 06 gru 2015, 14:44

Czyli mam rozumieć, że przejście na nową technologi wcale nie jest konieczne z dniem 31,12.2015r. czy tak?
ensiferum

Napisano: 07 gru 2015, 8:26

ensiferum pisze:Czyli mam rozumieć, że przejście na nową technologi wcale nie jest konieczne z dniem 31,12.2015r. czy tak?
a skad taki pomysl ? prosze poczytac moje wypowiedzi nigdy takiej daty granicznej nie podawalem pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 gru 2015, 9:14

może i na forum tego nie było ale na szkoleniu od Państwa i owszem. Dlatego pytam czy przechodzenie na nową technologię jest konieczne obecnie a jeżeli nie to czy istnieje jakiś graniczny termin?
ensiferum

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x