czy brać oświadczenia do elektronicznych - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 lip 2018, 21:30

w tym okresie zasiłkowym mam już sporo wniosków na 500 elektronicznych na pierwsze dziecko. W poprzednich były na drugie dzieci. Stąd moje pytanie - pewnie dla was błahe - jak należy robić?
We wniosku zaznaczają, że nie mieli dochodów nieopodatkowanych, gospodarstwa rolnego - czy mam ich wzywać by dołączyli mi te oświadczenia na 0 zł. W wersji papierowej wydawaliśmy oświadczenia razem z wnioskiem, więc jak ktoś nie miał nic to wpisywał 0zł i przyjmowaliśmy. We wniosku jest tylko taka informacja "w przypadku zaznaczenia wypełnij dodatkowo oświadczenie o dochodzie Twoim lub członka/członków rodziny stanowiące Załącznik ZSW-01 do wniosku"
Natomiast w rozporządzeniu " Oświadczenia niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, w tym oświadczenia wnioskodawcy o dochodach członków rodziny innych niż dochody podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach określonych w art. 27, art. 30b, art. 30c, art. 30e i art. 30f ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 2032, z późn. zm.3)), zawierają odpowiednio:"
Ja już głupieję, pomóżcie
nowy świerzak
Stażysta
Od: 10 paź 2017, 16:34
Zajmuję się: praktykant

Napisano: 12 lip 2018, 11:31

Mało masz papierów? Jak we wniosku jest oświadczenie, że nie uzyskiwał dochodów z danego tytułu to po co jeszcze jeden papier z wpisanym zero?
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 12 lip 2018, 12:26

My tak praktykujemy, że jeżeli zaznaczają we wniosku, że nie mają pola to nie dajemy załączników.
GOPS12
Stażysta
Od: 18 lip 2017, 14:44
Zajmuję się: FA,ŚW,ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x