w tym okresie zasiłkowym mam już sporo wniosków na 500 elektronicznych na pierwsze dziecko. W poprzednich były na drugie dzieci. Stąd moje pytanie - pewnie dla was błahe - jak należy robić?
We wniosku zaznaczają, że nie mieli dochodów nieopodatkowanych, gospodarstwa rolnego - czy mam ich wzywać by dołączyli mi te oświadczenia na 0 zł. W wersji papierowej wydawaliśmy oświadczenia razem z wnioskiem, więc jak ktoś nie miał nic to wpisywał 0zł i przyjmowaliśmy. We wniosku jest tylko taka informacja "w przypadku zaznaczenia wypełnij dodatkowo oświadczenie o dochodzie Twoim lub członka/członków rodziny stanowiące Załącznik ZSW-01 do wniosku"
Natomiast w rozporządzeniu " Oświadczenia niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, w tym oświadczenia wnioskodawcy o dochodach członków rodziny innych niż dochody podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach określonych w art. 27, art. 30b, art. 30c, art. 30e i art. 30f ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 2032, z późn. zm.3)), zawierają odpowiednio:"
Ja już głupieję, pomóżcie