Wypłacam świadczenia z FA matce na 2 dzieci. Jedno z nich uczy się w technikum w innym mieście gdzie jest zameldowane na pobyt czasowy. W maju to dziecko skończył 18 lat i chce pobierać świadczenia z fa na siebie. Czy mogę przyznać temu pełnoletniemu dziecku świadczenia z FA mimo tego, że jest zameldowane na pobyt czasowy w innym mieście czy powinno ubiegać się o te świadczenia w miejscowości gdzie jest zameldowane na pobyt czasowy.
jak juz przyznałaś na dwoje dzieci, a w trakcie okresu świadcz. uprawniona konczy 18 lat to wzywasz ja do określenia dalszego sposobu wypłacania świadczeń oraz ,ze sie dalej uczy, i tu ona może wskazać sposób wypłaty albo upowazni matkę albo poda swoje konto
Ta pełnoletnia chce pobierać FA na siebie a jest zameldowana na czasowo w innej miejscowości. Chodzi mi o to czy ta pełnoletnia powinna złożyć wniosek o FA u mnie jak zmienię matce decyzje czy w miejscowości gdzie jest zameldowana na pobyt czasowy.
Asia84 z Twoich wypowiedzi wynika że za przysłowiowe Chiny ludowe nie pojmiesz odpowiedzi na pytanie które zadałaś i na które odpowiadano na tym forum już chyba z milion razy.