Czy dobrze wpisane dziecko?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
świeżynka

Czy dobrze wpisane dziecko?

Post autor: świeżynka »

Petentka ma przyznane świadczenie wychowawcze na 1 i 2 dziecko, teraz urodziła 3 i złożyła na nie wniosek wypełniając w rubryce na kolejne dziecko, czy tak jest dobrze?
pilotka

Re: Czy dobrze wpisane dziecko?

Post autor: pilotka »

Moim zdaniem tak
bosman

Post autor: bosman »

Według mnie źle, ponieważ jest to nowy wniosek i matka powinna złożyć tylko na to pierwsze dziecko czyli w rubryce pierwsze dziecko bo na pozostałe ma już przecież przyznane i nie może ponownie na nie wnioskować...
ja-123

Post autor: ja-123 »

bosman pisze:Według mnie źle, ponieważ jest to nowy wniosek i matka powinna złożyć tylko na to pierwsze dziecko czyli w rubryce pierwsze dziecko bo na pozostałe ma już przecież przyznane i nie może ponownie na nie wnioskować...
Ale to nie jest jej pierwsze dziecko, tylko kolejne. Moim zdaniem powinna wpisać w rubryce B. kolejne dziecko.
bosman

Nie jest to pierwsze dziecko w rodzinie ale pierwsze dziecko na które teraz wnioskuje bo na wcześniejsze ma już przyznane...
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

dobrze, pierwsze dziecko to zawsze dziecko najstarsze <18 lat :arrow: vide definicja
bosman

W sumie racja... Ale namąciłem :? Przepraszam że mogłem wprowadzić kogoś w błąd a przy okazji siebie :oops:
świeżynka

Czyli decyzję robię bez dochodu na to 3?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

no a po co ci dochód na 3 dziecko? ;)
świeżynka

Heh no tak.. :)
ODPOWIEDZ