Małżeństwo się rozwiodło i sąd podzielił dzieci córka poszła do ojca a syn do matki, nie ma alimentów tylko sąd zobowiązał kosztami utrzymania i wychowania córki obciążyć ojca a syna matkę i na tej podstawie płaciłam matce rodzinne na syna. Teraz w grudniu 2013r. sąd zmienił punkt II wyroku i miejsce pobytu córki ustalił przy matce (do tej pory było przy ojcu), reszta pozostała bez zmian, czy mogę dalej płacić rodzinne na syna? i czy mogę przyznać rodzinne na córke?
moim zdaniem na syna spokojnie placisz dalej- pozostaje zapis w wyroku ze calkowitymi kosztami utrzymania sad obciaza matke, natomiast na corke nie bardzo jesli smaotnie wychowuje dzieci - musialaby na nia miec zasadzone alimenty - bo calkowite koszty utrzymania jej ma ponosic ojciec - mimo ze miejsce pobytu dziecka sie zmienilo;-) nie doplinowali sprawy alimentow przy wniosku o zmiane postanowienia co do miejsca pobytu dziecka
też tak mi się wydaje, chociaż punkt III wyroku nie został zmieniony, ten punkt mówi o tych kosztach wobec córki że obciaża ojca i to zostało bez zmian, ale to chyba za mało tak?
wydaje mi sie,ze obciazenie ojca kosztami calkowitymi utrzymania corki, ktora juz z nim nie mieszka to jakis kosmos tak sie chyba nie da;-) nikt nie zawnioskowal o zmiane tego i tak zostalo,ojciec moze i lozy na to dziecko - ale zasadzonych alimentow nie ma - wiec rodzinnego samotna matka dostac na nia nie moze
nela jest jeszcze jedna opcja - moze oswiadczyc,ze dzieci jednak wychowuje z ich ojcem:) podac jego dochody i wtedy nie beda nas interesowac alimenty ani to kto kogo mial calkowicie utrzymywac;-)