czy dochód dzieci podzielic przez 12? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 gru 2015, 13:28

wnioskodawca pracował cały 2014 zona bezrobotna, synowie wnioskodawcy w 2014 r. pracowali na podst. umów o dzieło, jeden pracował 6 m-cy, drugi 4 m-ce. Dochody synów dziele przez 12 mcy i doliczam do dochodu ojca?
julka@@

Napisano: 14 gru 2015, 13:28

a nie utracasz tych dzieł ?? :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2015, 13:35

ewalu pisze:a nie utracasz tych dzieł ?? :D
musze sprawdzic czy w okresie gdy pracowali nie było przekroczenia, a tak prawde mówiac to ja jestem tak zakręcona z tymi dziełami ze sama juz nie wiem co z nimi robic..... :( :(
julka@@

Napisano: 14 gru 2015, 13:42

w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2015, 14:04

ewalu pisze:w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu
ale wiesz...ja kiedys na tym forum przeczytałam, że jak w roku bazowym jest wykazany dochód z dzieła to sie to dzieli przez 12 i wlicza do dochodu...to nie było uzyskiem ani utrata wiec wydało mi sie to logiczne....i ja do czasu tych aktualnych zmian tak robiłam.
julka@@

Napisano: 14 gru 2015, 14:52

julka@@ pisze:
ewalu pisze:w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu
ale wiesz...ja kiedys na tym forum przeczytałam, że jak w roku bazowym jest wykazany dochód z dzieła to sie to dzieli przez 12 i wlicza do dochodu...to nie było uzyskiem ani utrata wiec wydało mi sie to logiczne....i ja do czasu tych aktualnych zmian tak robiłam.
Do tej pory dobrze liczyłaś ale od nowego okresu to się zmieniło i teraz w 2015/16 robisz utratę i jak podejmie nową umowę o dzieło musisz zrobić uzysk.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2015, 15:49

Dorcia82 pisze:
julka@@ pisze:
Do tej pory dobrze liczyłaś ale od nowego okresu to się zmieniło i teraz w 2015/16 robisz utratę i jak podejmie nową umowę o dzieło musisz zrobić uzysk.
Acha.....więc to tak.....juzmyslalam że do tej pory robiłam wszystko źle....ale to wszystko pochrzanione.....momentami w tej pracy czuje sie jak ostatni debil....na dodatek sni mi sie po nocach ze decyzji nie wysłałam....ja tu zwariuje..... :shock:
julka@@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x