musze sprawdzic czy w okresie gdy pracowali nie było przekroczenia, a tak prawde mówiac to ja jestem tak zakręcona z tymi dziełami ze sama juz nie wiem co z nimi robic.....ewalu pisze:a nie utracasz tych dzieł ??
ale wiesz...ja kiedys na tym forum przeczytałam, że jak w roku bazowym jest wykazany dochód z dzieła to sie to dzieli przez 12 i wlicza do dochodu...to nie było uzyskiem ani utrata wiec wydało mi sie to logiczne....i ja do czasu tych aktualnych zmian tak robiłam.ewalu pisze:w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu
Do tej pory dobrze liczyłaś ale od nowego okresu to się zmieniło i teraz w 2015/16 robisz utratę i jak podejmie nową umowę o dzieło musisz zrobić uzysk.julka@@ pisze:ale wiesz...ja kiedys na tym forum przeczytałam, że jak w roku bazowym jest wykazany dochód z dzieła to sie to dzieli przez 12 i wlicza do dochodu...to nie było uzyskiem ani utrata wiec wydało mi sie to logiczne....i ja do czasu tych aktualnych zmian tak robiłam.ewalu pisze:w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu
Acha.....więc to tak.....juzmyslalam że do tej pory robiłam wszystko źle....ale to wszystko pochrzanione.....momentami w tej pracy czuje sie jak ostatni debil....na dodatek sni mi sie po nocach ze decyzji nie wysłałam....ja tu zwariuje.....Dorcia82 pisze:Do tej pory dobrze liczyłaś ale od nowego okresu to się zmieniło i teraz w 2015/16 robisz utratę i jak podejmie nową umowę o dzieło musisz zrobić uzysk.julka@@ pisze:ale wiesz...ja kiedys na tym forum przeczytałam, że jak w roku bazowym jest wykazany dochód z dzieła to sie to dzieli przez 12 i wlicza do dochodu...to nie było uzyskiem ani utrata wiec wydało mi sie to logiczne....i ja do czasu tych aktualnych zmian tak robiłam.ewalu pisze:w starym okresie nie sprawdzasz bo wtedy umowa o dzieło nie była uzyskiem .. zmiana jest od nowego okresu