mam pytanko, w przypadku gdy wierzycielka zalozyla sprawe u komornika w lipcu 2018, jest zaświadczenie od komornika, FA pobiera od listopada 2018r, wczesniej nie miala FA, wyrok o alimenty z 2013r. to liczymy do jej dochodu alimenty od stycznia do czerwca 2018?
Nie wiem czy o to chodzi ale ja to rozumiem tak, że zanim złożyła papiery do komornika to otrzymywała alimenty bezpośrednio od dłużnika? czyli styczeń - czerwiec 2018 r? Jeśli tak to wydaje mi się że powinna to oświadczyć we wniosku jako dochody nieopodatkowane.
to znaczy babka w ogole nie dostawała od faceta, wyrok z 2013r. a sprawe zalozyla u komornika w lipcu 2018r i teraz nie wiem czy mimo ze nie dostala alimentów styczen-czerwiec 2018 to i tak musi je wpisac na zalaczniku jako dochód?
a w przypadku kiedy mam zaswiadczenie od komornika sądowego ze w roku 2018 nie wyegzekwowano żadnej kwoty i nie pisze kiedy wszczeto sprawe a wierzycielka pisze ze w kwietniu 2018r ale nic nie dostawała od stycznia do marca 2018r, to ma wpisac na zalaczniku te kwoty?