czy doliczać koszty C.O.? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 gru 2021, 9:38

Klient wynajmuje mieszkanie od prywatnej osoby.
W umowie jest zapis że najemca płaci czynsz 500 zł i dodatkowo wynajmującemu opłaty za wodę, śmieci i centralne ogrzewanie, na podstawie tego co naliczy wynajmujący.

Czy koszt za centralne (co miesiąc inna kwota, ostatnio bardzo wysoka) przeliczam wg stawki gminnej, czy przeliczam tylko czynsz wg stawki gminnej a pozostałe opłaty wg tego co podaje mi na oświadczeniu zarządca, nawet jeśli opłata za CO jest bardzo duża w ostatnim miesiącu?

Proszę o głos, zakręciłam się... :(
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Napisano: 20 gru 2021, 10:10

marci pisze:
20 gru 2021, 9:38
Klient wynajmuje mieszkanie od prywatnej osoby.
W umowie jest zapis że najemca płaci czynsz 500 zł i dodatkowo wynajmującemu opłaty za wodę, śmieci i centralne ogrzewanie, na podstawie tego co naliczy wynajmujący.

Czy koszt za centralne (co miesiąc inna kwota, ostatnio bardzo wysoka) przeliczam wg stawki gminnej, czy przeliczam tylko czynsz wg stawki gminnej a pozostałe opłaty wg tego co podaje mi na oświadczeniu zarządca, nawet jeśli opłata za CO jest bardzo duża w ostatnim miesiącu?

Proszę o głos, zakręciłam się... :(
czynsz porównujesz do stawki gminnej...i dodajesz resztę opłat...a za c.o. to kazdego miesiąca inna opłata?? hmm
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 20 gru 2021, 10:31

tak, co miesiąc jest inny koszt CO, najemca przynosi takie wypisane oświadczenie, ile za wodę (wg licznika) i ile za CO (co miesiąc inny koszt ze względu na warunki pogodowe - podobno ;)
marci
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 23 paź 2019, 11:20
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/dodatki/inne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x