czy dostane becikowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 sty 2016, 13:54

Dzień dobry. W październiku 2015 r. rozwiodłam się z mężem (z jego winy) Dostaję alimenty na starsze dziecko. Mąż od czasu rozwodu jest w Belgi. Pojechał do pracy. Z tego małżeństwa urodziłam 2 tyg. temu synka. Czy mogę teraz składać wniosek o becikowe? Z byłym mężem nie mam żadnego kontaktu wiem tylko, że bierze tam zasiłek socjalny na starsze dziecko. Czy muszę coś mieć od niego składając wniosek tu?
mama Adasia

Napisano: 08 sty 2016, 14:28

Prosze o pomoc
Mama Adasia

Napisano: 08 sty 2016, 14:56

Może Pani składać.
ojo

Napisano: 08 sty 2016, 15:54

jesli jestescie po rozwodzie to mozna smialo skladac, :)nic od Pana nie bedzie potrzebne
masterm

Napisano: 08 sty 2016, 17:56

Mimo tego ze ma jego nazwisko i brak zasadzonych alimentow?
mama Adasia

Napisano: 09 sty 2016, 9:56

mimo :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 10 sty 2016, 20:48

nie rozumiem dlacezgo nie trzeba miec zasadzonych alimentów analogiczna stuacja jest to ze kobieta ma dziecko uznane a z tym panem z ktorym ma dziecko nie ma ślubu to wtedy pana i tak wpisujemy do składu rodziny bo dziecko jest uznane tutaj Pani ma rozwod ale dziecko jest jego uznane i nie ma zasadzonych alimentow ???
antoninka

Napisano: 11 sty 2016, 9:29

antoninka pisze:nie rozumiem dlacezgo nie trzeba miec zasadzonych alimentów analogiczna stuacja jest to ze kobieta ma dziecko uznane a z tym panem z ktorym ma dziecko nie ma ślubu to wtedy pana i tak wpisujemy do składu rodziny bo dziecko jest uznane tutaj Pani ma rozwod ale dziecko jest jego uznane i nie ma zasadzonych alimentow ???
do przyznania becika sa troszke inne warunki niż do ZR :)
masterm

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x