czy jedną decyzją? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 cze 2016, 10:43

mam wniosek złożony na specjalny zasiłek opiekuńczy w maju ale dopiero 11 maja została wykreślona działalność gospodarcza i utratę dochodu mogę robić od czerwca tylko, że ten dochód z działalno0sći (ktory wliczam w maju ) przekracza kryterium dochodowe, więc czy mogę odmówić na maja przyznać od czerwca w jednej decyzji? czy odmówić w maju a od czerwca musi złożyć nowy wniosek?
Gość

Napisano: 29 cze 2016, 15:08

nikt nie wie?
Gość

Napisano: 29 cze 2016, 22:23

jedną decyzją
wiedzma
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 21 sty 2016, 23:07
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2016, 10:54

a jak podstawa prawna w takim przypadku? i czy da sie to wogóle zrobić w programie? bo w miesiącu składania wniosku odmowa a pozniej trzeba zrobić utratę...
Gość

Napisano: 30 cze 2016, 11:01

Jeżeli na dzień złożenia wniosku była wykreślona działalność to dlaczego mammy liczyć ten dochód, skoro na dzień weryfikacji dochód już był nie osiągany.
Paula 44

Napisano: 30 cze 2016, 11:25

Paula zmieniły się przepisy. Teraz sprawdzamy czy w okresie, na który jest ustalane świadczenie, lub w dniu wydania decyzji czy jest dochód uzyskiwany. Ja w takiej sytuacji robię jedną decyzją w pierwszej części odmawiam za maj w drugiej części przyznaję od czerwca. A system musisz trochę oszukać, np. wprowadź, że osoba pracowała do końca maja, a w edycji decyzji dopisz odmowę za maj.
Ewa 23

Napisano: 06 lip 2016, 12:32

ja myślę,że dajesz odmowę a od czerwca nowy wniosek i załączniki....
Agmar

Napisano: 07 lip 2016, 9:06

czy w takiej sytuacji trzeba nowy wywiad środowiskowy? czy tamten z maja jest aktualny?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x