Czy kierownik może już podpisywać wnioski o przyłączenie ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 27 lis 2015, 12:37

Czy jest już jakiś "myk" dzięki, któremu Kierownik może podpisywać wnioski o przyłączenie do Komornika ??
Nie wiem do kogo mam skierować cały sztapel wniosków, a do wójta wolałabym NIE :]
Karolinaaa

Napisano: 27 lis 2015, 12:41

lepiej wolej:) bedziesz miala mniej roboty:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 12:55

Nie żartuj .... :(((( Jam mój wójt zobaczy ten stos ... :-?
A czy możecie podać mi tą podstawę, że Kierownik nie może ?? ( Żebym miała w razie czego wytłumaczenie ... )
Z góry dziękuję za pomoc
Karolinaaa

Napisano: 27 lis 2015, 13:12

art 87 § 1 kpc:
Pełnomocnikiem może być adwokat lub radca prawny, a w sprawach własności przemysłowej także rzecznik patentowy, a ponadto osoba sprawująca zarząd majątkiem lub interesami strony oraz osoba pozostająca ze stroną w stałym stosunku zlecenia, jeżeli przedmiot sprawy wchodzi w zakres tego zlecenia, współuczestnik sporu, jak również małżonek, rodzeństwo, zstępni lub wstępni strony oraz osoby pozostające ze stroną w stosunku przysposobienia.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 13:21

O matko ... :/
A jak wygląda droga, żeby mógł te wnioski podpisywać Kierownik ?
Karolinaaa

Napisano: 27 lis 2015, 13:30

PEŁNOMOCNICTWO DO REPREZENTOWANIA W POSTĘPOWANIU EGZEKUCYJNYM

na podstawie art. 86, 87 § 2 i 88 kpc (Dz.U z 2014 r. poz. 101 z późn. zm.) w związku z art. 27 ust. 3 i ust. 3a ustawy z dnia 07 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. z 2015 r poz.859 z późn. zm)

Udzielam pełnomocnictwa ........, pracownikowi.....w ....... do reprezentowania Prezydenta/Burmistrza/Wójta Miasta.......w postępowaniu egzekucyjnym prowadzonym przed komornikiem Sądowym w sprawach przeciwko dłużnikom alimentacyjnym o należności z tytułu świadczeń wypłaconych z FA wraz z odsetkami z wniosku Prezydenta/Burmistrza/Wójta o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego lub wszczęcie postępowania egzekucyjnego, którego celem jest zaspokojenie roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów.
Pełnomocnictwo ważne jest do odwołania, nie dłużej niż do ustania stosunku pracy Pani/Pana..........

Znalazłam takie coś (jak wyżej) - czy muszę takie pełnomocnictwo stworzyć i będzie ono dotyczyło wszystkich dłużników czy muszę mieć takie pełnomocnictwo dla każdego z osobna ??
Karolinaaa

Napisano: 27 lis 2015, 13:30

na początek musi skończyć prawo :D
potem zrobić stosowną aplikację :D
chyba prościej będzie jak podpisze wójt, lub to będziesz lała i podpisze komornik. U mnie się jeszcze żaden nie kapnął i przyjmuje wnioski.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 13:38

Śmieję się sama do siebie ... ale chyba już z bezsilności :D:D:D:D:D
Domyślam się, że jak mój kierownik nie jest adwokatem lub radcą prawnym to takie pełnomocnictwo nie wchodzi w grę ?
.... załamię się k******** :D:D:D:D
Karolinaaa

Napisano: 27 lis 2015, 13:40

wypij piwo
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2015, 13:46

TAK JEST - zrobię to na pewno :)
I za Twoje zdrowie wypije Elmer - dzięki za pomoc :-)
Karolinaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x