a czemu tym ludziom się nie należy???? skoro to dwa gospodarstwa, często dwa piece i osobne dosłownie wszystko tylko nr na budynku wspólny! (rozumiem sytuację gdzie ktoś kręci, bo sama miałam takich na pęczki i mieli jedną kuchnie, jedną łazienkę i dwa pokoje a wniosków było 5). Mam wrażenie, że niektóre gminy brały udział w konkursie kto więcej kasy zaoszczędzi i nie przyzna dodatków.
ja tez tak uważam !!!! i mocno dziwą mnie te wyroki SKO ... ale z drugiej strony po tym cyrku z węglowym i innymi źródłami nie powinno mnie już chyba nic dziwićkalina.malina pisze: ↑08 lut 2023, 12:56Nawet na jednym z portali było trafne uzasadnienie/interpretacja nie wiem czy nawet nie kogoś z decydentów, że gdyby ustawodawca chciał kroków formalnych czy innych warunków to zapisałby to w ustawie, jedno zdanie, a skoro w ustawie się nie znalazło jako wymóg a jedynie odrębność zamieszkiwanych lokali i brak nadania numeru w terminie do 30.11 oraz jedyny wymóg to potwierdzenie odrębności wywiadem a nie dokumentami, to znaczy ze taki był ustawodawcy zamysł a reszta to nadinterpretacje i wymysły realizatorów.
mnie to uzasadnienie nie przekonuje... nie pojmę za nic w świecie co podjęcie działań dotyczących nadania odrębnego adresu ma zmienić???? czarno na białym jest, że są 2 odrębne lokale????? i serio jak klient poszedłby do do gminy i napisał ej nadajcie mi odrębny nr mojego mieszkania to było by ok???? ustawa nie mówi jakie miałby być kroki!